82.000 dressinger tilbagekaldes

På grund af høje temperaturer må flere Bähncke- og Beauvais-dressinger tilbagekaldes

Karrydressing. Foto: All Over
Karrydressing. Foto: All Over
Følg Samfund

Ikke kun mennesker har haft det hårdt i sommerheden.

Den lange periode med varme har nemlig fået mælkesyrebakterier til at vokse i flere dressinger produceret af Orkla Foods Danmark.

Fredag tilbagekalder virksomheden derfor en række partier af dressing svarende til knap 82.000 varer.

De tilbagekaldte produkter er Bähnckes karrydressing på 900 gram, Bähnckes dressing med karry og mango på 900 gram og cremefraichedressinger på 900 gram af mærkerne Beauvais, AH og NN.

Dressingerne har ikke været solgt i supermarkeder, men benyttes af blandt andet cateringvirksomheder.

Kunderne er ifølge Orkla Foods Danmark informeret, og man vil løbende følge med i, hvor mange dressinger der bliver leveret tilbage.

På grund af bakterievæksten er trykket forøget i flaskerne. Processen hedder bombage og skyldes, at bakterierne producerer luft.

Selv om dressingerne ikke er decideret sundhedsskadelige, er de heller ikke egnet til at spise, oplyser Orkla Foods Danmark.

Der ligger ikke nogen menneskelig fejl bag tilbagekaldelsen, meddeler firmaet.

De tilbagekaldte varer har produktionsdatoer fra maj og fremefter.

Ifølge Orkla Foods Danmark er det hele sommerens produktion af de omtalte varer til cateringvirksomheder, som er blevet tilbagekaldt for en sikkerheds skyld - selv om ikke alle dressingerne er udsat for bombage.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.