86-årig cruiser på syvende år

Lee Wachtstetter betaler en million om året for at sejle rundt med Crystal Serenity

86-årige Lee Wachstetter lever livet ombord på Crystal Serenity. (Foto: All Over)
86-årige Lee Wachstetter lever livet ombord på Crystal Serenity. (Foto: All Over)
Følg Samfund

At rejse er at leve, og så er det lige meget om man er ung eller gammel. Bare spørg 86-årige Lee Wachstetter, der nyder sit otium på havet på nu syvende år.

Hun har simpelthen slået sig ned ombord på krydstogtskibet Crystal Serenity.

Den aldrende amerikaner solgte sit hjem i Fort Lauderdale, da hendes mand, Mason, døde, og valgte herefter at blive permanent krydstogtspassager.

- Det var min mand, der introducerede mig for krydstogt. Hen over vores 50 år lange ægteskab var vi på 89 krydstogter. Jeg har taget næsten 100 mere og 15 jordomsejlinger, forklarer Lee Wachtstetter til Asbury Park Press.

Der er ingen grund til at kede sig ombord, og nok at holde sig i gang med. (Foto: All Over)
Der er ingen grund til at kede sig ombord, og nok at holde sig i gang med. (Foto: All Over)
 

På de første mange ture greb hun chancen for at komme i land, og hun vurderer selv at have besøgt langt over 100 lande. Nu vælger hun dog typisk at blive ombord, mens alle medpassagerne går i land.

- Så er der så stille og jeg kan have næsten hele skibet for mig selv.

Undtagelsen er når krydstogtskibet lægger lægger ruten forbi Istanbul.

- Jeg kan simpelthen ikke modstå Grand Bazaar. Du kan finde det mest fantastiske tøj, der ikke er specielt dyrt. Jeg må virkelig lægge bånd på mig selv hver eneste gang, for jeg har ikke så meget plads i min kahyt.

Det værste ved at være til havs hele året er, at hun ofte er langt væk fra sin familie. På den anden side, så har hun en computer med sig og holder kontakten ved lige via internettet. Når hun da ikke ligefrem er så heldig at krydstogtskibet lægger til i Miami, hvor hendes sønner og børnebørn bor.

- Da mine børn var små, tog jeg dem med på krydstogt masser af gange. Nu har de deres egne familier og gør det, som de synes er rigtigt for dem.

Ligesom hun selv gør, og gjorde med sin mand, da han stadig levede.

- Dagen før min mand døde af kræft i 1997, sagde han til 'Don't stop cruising'. Så her er jeg i dag, hvor jeg lever et fuldstændigt stressfrit og eventyrligt liv.

Krydstogskibet byder på luksus inde og ude, men som fast bopæl kan huslejen nok også afskrække de fleste. (Foto: All Over)
Krydstogskibet byder på luksus inde og ude, men som fast bopæl kan huslejen nok også afskrække de fleste. (Foto: All Over)
 

Det er dog ikke gratis. Hun anslår selv, at det løber op i omkring en million kroner året. Med i det er dog både kahytten, forplejningen og muligheden for at deltage i daglige aktiviteter ombord, ligesom hun heller ikke holder sig tilbage, når der afholdes bal ombord. For sidstnævnte har Crystal Serenity en ekstra service i form af dansepartnere til dem, der rejser alene. Noget som faktisk fik Lee Wachtstetter til at vælge Crystal Serenity som sit nye hjem efter at have indledt sit flydende otium ombord på Holland America.

- Da de besluttede sig for at droppe dansepartnerne, besluttede jeg mig for at flytte. Jeg elsker at danse, og dette (Crystal Serenity, red.) var det bedste skib af dem, der stadig har dansepartnere.

- Jeg danser hver eneste aften efter middagen, og har gjort det i årevis. Jeg træner også med nogle af danseinstruktørerne ombord.

Ifølge krydstogtselskabet er Lee Wachtstetter ikke den eneste, der har permanent bopæl på et af selskabets skibe. Der er tre andre kvinder, der har valgt at gøre det samme. De har dog slet ikke boet ombord lige så længe som den snart 87-årige amerikaner.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.