86 personer madforgiftet på kendt restaurant

Restaurant Flammen i Odense har fået en bøde på 60.000 kroner og en sur smiley, efter 86 personer samme aften fik madforgiftning

På en enkelt aften blev 86 gæster på Restaurant Flammen i Odense forgiftet med bakterien Clostridium perfringens. Foto: Fødefarestyrelsen
På en enkelt aften blev 86 gæster på Restaurant Flammen i Odense forgiftet med bakterien Clostridium perfringens. Foto: Fødefarestyrelsen

Er du en af de 86 personer, der blev madforgiftede på Restaurant Flammen, hører vi meget gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Et besøg på den kendte restaurantkæde Flammen endte med særdeles ondt i maven for 86 gæster, efter de 12. januar har spist forgiftet mad på Restaurant Flammen i Kongensgade i Odense.

Gæsterne var nemlig blevet forgiftet af bakterien Clostridium perfringens, der giver diarré og stærke mavesmerter.

Det skriver Newsbreak.

Det var en af restaurantens kunder, der kontaktede Fødevarestyrelsen, efter vedkommende var blevet syg.

Fødevarestyrelsen rykkede herefter ud til restauranten og kunne efter et besøg på næsten tre timer konkludere, at en del af kødet langt fra var opvarmet under korrekte forhold. Desuden var temperaturerne ikke høje nok.

Begik samme fejl to gange
Anmærkningerne kostede restauranten en bøde på 60.000 kroner og en sur smiley, fremgår det af Fødevarestyrelsens kontrolrapport.

'Virksomheden tilbereder rødt kød i varmeskabe ved temperaturer i mellem 42 grader celsius og 43,3 grader celsius. Virksomheden oplyser, at kødet har stået i varmeskab i fire timer. Sygdomsfremkaldende bakterier såsom Cl. perfringens kan vokse frem i stort tal under disse forhold', står der i kontrolrapporten.

Men hverken bøden eller den sure smiley fik restauranten til at ændre procedurer. Det kunne Fødevarestyrelsen konkludere ved et opfølgende kontrolbesøg 27. januar.

Her blev der stadig stegt i ovne med meget små varmegrader, hvorefter kødet blev færdigbehandlet i varmeskabe, skriver Newsbreak.

Også det besøg kostede Flammen en dårlig smiley.

'Vi går med livrem og seler'
Det var Flammen selv, der kontaktede Fødevarestyrelsen, fortæller direktør for Flammen i Danmark, Elias Tychsen, til Newsbreak.

- (...) Når sådan noget sker, ser vi på procedurerne i de andre restauranter. Vi vil gerne gå med livrem og seler (...) Det er et stort ansvar at lave mad til folk, siger han.

De to kontrolrapporter kan læses her og her.

88 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere