87-årige Birthe låst inde i container: - Jeg havde ikke klaret natten

En 87-årig kvinde blev i lørdags låst inde i en container på en genbrugsplads i Bogense. Et nysgerrigt ægtepar reddede hende fra en nat i containeren

Birthe Sørensen var spærret inde i en container på en genbrugsplads indtil et opmærksomt ægtepar hørte hende banke. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Birthe Sørensen var spærret inde i en container på en genbrugsplads indtil et opmærksomt ægtepar hørte hende banke. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Birthe Sørensen på 87 år fik sig et chok og en meget uhyggelig oplevelse, da hun lørdag eftermiddag var på genbrugsjagt i Bogense.

Hun var inde i en container på genbrugspladsen i Bogense, da hun pludselig hørte den store metaldør blive lukket af en medarbejder.

- Jeg råbte 'hov, jeg skal da ud', men medarbejderen hørte mig ikke, siger Birthe Sørensen til Ekstra Bladet.

Og da stod Birthe i containerens mørke kort før genbrugspladsens lukketid og anede ikke sine levende råd.

- Det var absolut ikke rart! Man regner jo ikke med at blive spærret inde på den måde.

Den container, Birthe befandt sig i, er en af dem, hvor borgere kan gå ind og finde genbrugsvarer, som de kan købe for billige penge.

Reddet af ægtepar
Da Birthe indså, at hun var låst inde i containeren, begyndte hun med knyttet næve at slå på døren.

- Jeg kunne dårligt høre mig selv slå på døren med knyttet næve, så prøvede jeg med flad hånd.

Birthe Sørensen nåede at være fanget i containeren i fem minutter, før et ægtepar hørte hendes banken og åbnede døren.

- Det var fem meget, meget lange minutter, fortæller hun.

- Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der var sket, hvis de ikke havde været nysgerrige, siger Birthe.

Genbrugspladsen lukker klokken 16, og mens Birthe var låst inde i containeren, frygtede hun, at hun først ville komme ud, når genbrugspladsen åbnede næste morgen.

Hun fortæller, at hun ikke er sikker på, at hun havde overlevet en hel nat i containeren.

Artiklen fortsætter under billedet

87-årige Birthe elsker at gå på genbrugspladsen for at lede efter brugte sager. Foto: Tim Kildeborg Jensen
87-årige Birthe elsker at gå på genbrugspladsen for at lede efter brugte sager. Foto: Tim Kildeborg Jensen
 

Må aldrig ske igen
- Fra nu lader vi containerne stå åbne, når vi forlader pladsen, siger leder af genbrugspladsen i Bogense, Hans Rasmussen, efter 'uheldet' med 87-årige Birthe Sørensen

- Der skete det, der ikke må kunne ske, og vi er alle sammen kede af det og ulykelige over, at Birthe Sørensen blev bragt i den situation, siger Hans Rasmussen, der er leder af genbrugspladsen, hvor han har arbejdet i knap 20 år.

Han tilføjer, at personalet på stedet i samråd med kommunen allerede dagen efter indelukningen besluttede, at lågerne til alle containerne på pladsen skal forblive ulåste også efter lukketid klokken 16 i weekenderne og klokken 17 i hverdagene.

Tre af de otte ansatte var på arbejde, da Birthe Sørensens nysgerrighed efter de ting i genbrugscontaineren, som kan købes for en lav pris, kostede hende friheden i fem minutter - og mange, forståelige bekymringer og frygt for, hvad konsekvenserne kunne blive, hvis hendes bankelyde ikke var blevet hørt.

Alarmsystem en mulighed
- Det var en erfaren medarbejder, som havde låst containeren rutinemæssigt uden at høre noget, og han er selvfølgelig den af os alle, der har været mest lettet over den lykkelige udgang på sagen, siger Hans Rasmussen.

Ifølge direktør for teknik, erhverv og kultur i Nordfyns Kommune, Henrik Boesen, har kommunens i alt tre genbrugspladser aldrig oplevet noget lignende.

- Folk skal selvfølgelig kunne føle sig trygge, når de besøger vores genbrugspladser. Derfor får denne sag os til straks at se på, hvad vi kan gøre for i fremtiden af undgå lignende hændelser, siger Henrik Boesen.

Ud over Bogense-pladsens øjeblikkelige reaktion med ikke længere at låse containerne nævner Henrik Boesen muligheden for en mere teknisk løsning med et alarmsystem.

- Nu må vi se, hvad der tjener os alle bedst. Først og fremmest er vi bare glade for, at Birthe Sørensens råb om hjælp blev hørt, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

På trods af den ubehagelige oplevelse har Birthe tænkt sig at fortsætte med at lede efter genbrugsguld. Foto: Tim Kildeborg Jensen
På trods af den ubehagelige oplevelse har Birthe tænkt sig at fortsætte med at lede efter genbrugsguld. Foto: Tim Kildeborg Jensen
 

Vil stadig lede efter genbrugsguld
Birthe modtog en kæmpe undskyldning fra en af genbrugspladsens medarbejdere.

Selv er hun forbløffet over, at det kunne ske.

- Det er noget, der kan ske, men ikke burde kunne ske.
Den ubehagelige oplevelse betyder dog ikke, at Birthe Hansen ikke vil lede efter genbrugsguld fremover.

- Jeg elsker at lede efter ting og sager og man kan finde nogle gode ting. Det her stopper mig ikke, siger hun.

- Jeg er allerede ovre det, jeg er en ret stærk kvinde.

95 kommentarer
Vis kommentarer