88 meter høj Carlsberg-bygning rives ned

Teknik- og Miljøudvalget har givet grønt lys til, at Carlsberg Byen kan nedrive Carlsberg-siloen

Ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen er udbygningen af Carlsberg Byen planlagt til at være færdig i 2024. Sådan sælges området i reklamer. Video: Carlsberg Byen

Den 11.320 kvadratmeter store Carlsberg-silo samt tilstødende lavere bygninger på 6715 kvm skal efter planen rives ned til sommer.

Produktions- og lagerbygningerne fra 1961 blev ombygget i 1997 og rummer i dag kontorer, men de fjernes for at gøre plads til et nyt højhus.

Det skriver Byens Ejendom i et nyhedsbrev.

- Da nedrivning af siloen vil være særligt tidskrævende, ønsker bygherren at udføre nedrivningsarbejdet, samtidig med at et projekt til nybyggeri på grunden udvikles og byggesagsbehandles, lyder det fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

Det er denne bygning, der skal rives ned. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Det er denne bygning, der skal rives ned. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

'Siloen skal efter planen klippes ned fra toppen. I videst muligt omfang benyttes bygningens kerner som nedfaldsskakte, så støv holdes inde i bygningen. Store bygningsdele vil blive hejst ned med kran,' står der i nyhedsbrevet.

Ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen er udbygningen af Carlsberg Byen planlagt til at være færdig i 2024.

Forudsætningen for at holde den tidsplan er blandt andet, at silo-grunden er klar til nybyggeri i første kvartal 2021. Nedrivning af den 88 meter høje silo forventes at tage mere end et år, så nedrivningsarbejdet ønskes påbegyndt omkring 1. juli 2020.