9-årige Joseph har det bedst, når han er pige

Når Joseph kommer tilbage i skole, håber han, at det bliver som pigen Ellie-Jo

Lille Joseph er allermest selvsikker, når han er klædt som Ellie-Jo. (Foto: Caters)
Lille Joseph er allermest selvsikker, når han er klædt som Ellie-Jo. (Foto: Caters)

Til jul ønskede 9-årige Joseph Hughes fra Rhyl i det nordlige Wales sig brændende en lang, blond paryk. Til sin seneste fødselsdag bad han om en lyserøde kage, og ville kun have prinsesse-legetøj.

Den unge drengs mor, Sam, er fuld af støtte til sin modige søn, som har ønsket sig at være en pige, siden han var blot to år gammel. Hun blev opmærksom på lille Josephs kønsmæssige præferencer, da han en dag vendte sine fodboldspillende drengevenner ryggen og i stedet valgte at lege klæd-ud-leg med sin 15-årige storesøster, Fransesca. Det skriver Daily Mail.

Cecillia Mundt er den første transkønnede i Danmark, der får et nyt CPR-nummer og dermed et juridisk kønsskifte (Foto: Linda Johansen) Samfund Cecillia er nu officielt en kvinde

- Han er en klog dreng, og hans karakterer i skolen er gode, men han er en meget piget pige, og han kan ikke lide fodbold og den slags, siger den stolte mor, som ikke tror, hun selv ville have haft modet til at gøre som sin søn.

- Som voksen ville det ikke være normalt. Jeg ville ikke kunne gøre det – det er modigt, siger Sam. Hun lægger stor vægt på, at det er Joseph selv, som har taget sit valg, men at både forældrene og Josephs fem søskende bakker ham fuldstændigt op i at klæde sig ud som pige og kalde sig ’Ellie-Jo’.

Intl. kendte Bruce Jenner taler ud: Jeg er en kvinde

- Nogle gange kommer han hjem fra skole og tager en kjole på. Andre gange er det en t-shirt og et par jeans. Det er nemmere for ham at klæde sig ud og male negle, når han er hjemme, for han kan stadig godt blive lidt flov, når nogen lægger mærke til hans negle, fortæller moren.

Men selvom Joseph tager det på sig, når andre kommenterer hans pigetøj og de lakerede negle, valgte han alligevel for nylig at tage kjole på den dag i skolen, hvor børnene måtte møde op uden uniform.

Ibi-Pippi Orup Hedegaard er juridisk kønsskiftet. I går havde hun en temmelig stødende oplevelse i Viborg Svømmehal. (Foto: Ibi-Pippi Orup Hedegaard) Samfund Kønsskiftet kvinde blev forvist til handicap-omklædning: Jeg ved godt, jeg provokerer

Derhjemme foretrækker Joseph at underholde sig med Barbie-film, hans dynebetræk er fyldt med prinsesser, og han vil helst have pige-undertøj på. Hans seneste drøm er at skille sig af med parykken og i stedet lade sit eget hår gro langt.

- Hvis han ombestemmer sig om fem år, og siger, ’jeg vil være en dreng’, eller ’jeg vil gøre forandringen permanent’, så vil jeg ikke stå i vejen for ham, siger Sam, der er blevet rådet af eksperter til at vente, til Joseph er omkring 11 år gammel. Når drengens hormoner begynder at udvikle sig, vil det nemlig være tydeligere at se, om Josephs beslutning om at være pige holder ved.

- Jeg er en frisk og udadvendt pige, der går meget op i etik, siger 37-årige Ibi-Pippi Orup Hedegaard, som vil ansøge om at blive side 9-pige. (Foto: Ibi-Pippi Orup Hedegaard) Samfund Ibi-Pippi blev smidt ud af dame-omklædningen: Jeg vil være side 9-pige

Sam er dog ikke i tvivl. Hendes 9-årige søn er transseksuel.

- Han er helt bestemt mere selvsikker, når han er Ellie-Jo, siger moderen. Ved at fortælle historien om lille Joseph håber hun at sætte positivt fokus på børn, som har det ligesom ham.

27 kommentarer
Vis kommentarer