90-årig fik tandem-spring i gave: Det ønsker han sig til 100 års fødselsdagen

Erik Hansen tøvede ikke et sekund, da han sprang ud fra 4000 meters højde i et tandemspring

Erik Hansen er frisk dagen derpå. Se et interview med ham her (video: Per Rasmussen/redigering: Mille Schneekloth Christiansen)

Det kan mærkes lidt i benene, men ellers er 90-årige Erik Hansen helt fit for fight, efter han i går sprang ud fra 4000 meters højde i et tandemspring.

- Det værste, hvis man kan sige det sådan, var det hurtige fald i starten. Det gik jo stærkt, så der blev lukket for lyden. Men det hjalp lidt, da han udløste skærmen, siger Erik Hansen med henvisning til, at han fik propper i ørerne.

- Hvordan var det at hoppe ud?

- Det var da fantastisk. Det var stormvejr. Men jeg tænkte ikke så meget over det. Jeg nød bare udsigten til alle sider, siger den ældre herre.

Samfund - 1. aug. 2015 - kl. 21:31 Her springer 90-årige Erik ud over Sjælland

Faldskærmsudspringet var en 90 års fødselsdagsgave fra hans børnebørn. Hans børn gav festen.

- Hans 90 års fødselsdag blev fejret på et lille hotel i Korsør, og midt på natten troede vi, at han var gået i seng. Og så kom han ned og havde malet overskæg og klædt sig ud med stok og hat som en gammel mand. Han har også klædt sig ud som spøgelse ved den årlig familietur, hvor han har taget et lagen over hovedet, fortæller barnebarnet Christina Brandt-Clausen, som fortæller, at oldebørnene synes, at deres oldefar er megasej.

Selv mener Erik Hansen, at han er så meget i vigør stadig væk, fordi han blandt andet holder sig i gang ved at køre ture på sin scooter og el-cykel.

- Jeg tror simpelthen, at det er tilfældigt, at man har det så godt, som jeg har det. Man får lidt skavanker, når man er oppe i årene, men jeg har altid været i funktion. Jeg går også som frivillig nede i Aktivitetscentret, siger han.

Et positivt sind

- Han hjælper 'de gamle', som han siger, selvom han vel nok er alderspræsident, siger hans ældste søn, Torben, med et grin.

Til Erik Hansens 80 års fødselsdag fik han en tur med en luftballon, inspireret af, at han havde booket en tur med luftballon på en tur til Kenya, som desværre blev aflyst.  Da han fyldte 85, tog han på gletscher-vandring på Island.

Hans kone døde i 1990, og siden har han rejst mange steder, blandt andet Thailand, Tyskland og Frankrig.

- Hvad ønsker du dig i 100 års fødselsdagsgave?

- Jo, det kan jeg godt sige. Jeg ønsker mig et godt helbred. Nu har vi jo set de der elastikspring mange gange, og det har jeg ikke haft mod på.

Børn- og børnebørn er jo godt klar over, at der jo ligger et vist pres på dem for at finde på noget nyt.

- Ja, det må jo næsten være en F16-tur til den tid, griner sønnen Torben Hansen, mens  barnebarnet Christina Brandt-Clausen siger:

- Vi jokede lidt med forskellige ting i går. En tur ud i rummet og den slags ting, der ikke kan lade sig gøre. Han har givet udtryk for, at det her (faldskærmsspring, red.) ikke er noget, han vil prøve igen. Det har været hårdt for ham. Det kræver noget med et frit fald med 200 kilometer i timen.

- Hvordan tror du, at det er lykkedes ham at holde sig frisk?

- Oppe i hans hovedet er han et enormt positivt menneske. Man hører ham aldrig brokke sig. Hvis han bliver træt, så sætter han sig bare og får lige et kvarters tid på øjet. Og så holder han sig i gang og går lange ture. Det tror jeg absolut betyder noget, siger hun.

Højt at flyve - dybt at falde. 90-årige Erik Hansen klarede lørdag begge dele uden problemer (video: Tom Jørgensen).

1 af 2 
2 af 2 Foto: Per Rasmussen
10 kommentarer
Vis kommentarer