9000 bombetogter i Syrien: Her er Putins dræber-våben

Efter få måneders intensive bombardementer, har den russiske præsident nu beordret sine styrker hjem fra Syrien

Rusland har i løbet af krigen sendt en række propaganda-videoer fra indsatsen i Syrien til medierne. Her ses en russisk ubåd sende krydser missiler mod Islamisk Stat (Foto: AP)

På fem årsdagen for borgerkrigen i Syrien, er den russiske præsident, Vladimir Putin, begyndt tilbagetrækningen af af hovedparten af sine militære styrker i Syrien.

- Den første gruppe af russiske fly er fløjet ud fra luftbasen Hmeimim til deres permanente baser på den russiske føderations territorium, meddeler det russiske forsvarsministerium.

Dermed ser en kort, men intensiv og aggressiv krigsindsats fra den russiske bjørn ud til at være slut for denne gang.

Siden Putin 30. september 2015 begyndte bombardementerne i Syrien, har russerne ifølge det statskontrollerede russiske nyhedsmedie RT.com, foretaget mere end 9.000 bombeangreb i landet.

De 9.000 bombeangreb har ifølge russerne selv blandt andet resulteret i, at 209 oliefaciliteter og knap 3.000 køretøjer til olieindustrien er blevet ødelagt.

Angrebene er primært sket fra fly, men også krigsskibe og ubåde har sendt missiler ind over det krigshærgede land.

Russerne påstår, at Bashar al-Assads styrker med den russiske luftstøtte i ryggen, har været i stand til at generobre 400 beboede områder fordelt over et område på 10.000 kvadratkilometer fra de militante oprører, der blandt andet tæller terroristerne fra Islamisk Stat.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

68 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere