Annonce:
Annonce:

9000 fejlagtigt ramt af 225-timers-regel efter nyt it-koks

9000 borgere har ved en fejl fået skåret 1000 kroner af deres ydelse i forbindelse med 225-timers-regel.

Annonce:
Følg Samfund

9000 personer på overførselsindkomst fik sig en overraskelse med e-post torsdag. Det skriver Avisen.dk.

En systemfejl hos KMD, der administrerer udbetalingen for kommunerne, betyder nemlig, at de 9000 borgere fejlagtigt er blevet ramt af den nye 225-timers-regel og får skåret omkring 1000 kroner af deres ydelse.

Der er for eksempel tale om folk i ressourceforløb, der ellers ikke er omfattet af de nye regler om kontanthjælpsloft og 225-timers regel.

- Det drejer sig om udbetalinger, der modtages af borgerne på mandag, skriver kommunikationschef hos KMD, Christoffer Hellmann i en mail til Avisen.dk.

De typiske nedsættelser ligger omkring 1000 kroner.

- Fejlen er af teknisk karakter, hvor en række ydelser, som ikke skulle have været berørt af 225 timersreglen, er blevet det i forbindelse med beregningen af ydelser i kontanthjælpssystemet.

Annonce:

KMD har været involveret i flere fejl i forbindelse med de nye regler om kontanthjælpsloft og 225-timers regel.

Blandt andet har de sendt breve til borgere fra de forkerte kommuner og angivet forkert loftstørrelse til en række borgere.

Den tekniske fejl hos KMD er nu rettet, men da selve udbetalingen af ydelser er kørt i KMD, er det ikke teknisk muligt at betale det rigtige beløb til borgerne. Derfor skal det gøres manuelt.

- Vi har identificeret de berørte borgere, og vi er i dialog med kommunerne om, hvordan de manuelt kan udbetale de resterende penge, så borgerne får det fulde beløb på mandag.

- Vi kan ikke garantere, at det lykkes hele vejen rundt, skriver Christoffer Hellmann.

Kokset hos KMD sker, dagen efter at beskæftigelsesminister, Jørn Neergaard Larsen (V), på et samråd i Folketinget udtalte sig kritisk om fejl i kommunerne og hos KMD.

- Vi kan ikke være bekendt at have et socialt system eller et arbejdsmarkedssystem, hvor vi i vores henvendelser til borgerne er fejlfyldte, sagde Jørn Neergard Larsen til Avisen.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: