Frimurernes okkulte manual afsløret – Ekstra Bladet
Samfund


- klik på dørene herover og læs mere om tre vigtige ritualer, som frimurerne skal igennem. OBS: Slå din adblocker fra hvis du vil se alt.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, hvordan frimurerne på mere end 1500 tætskrevne sider beskriver deres mange ritualer, men også en lang række af de hemmeligheder som brødrene har skjult indtil nu.

Og hvis man drømmer om at genopstå fra de døde, er den danske frimurerorden et godt sted at begynde.

For en bogstavelig genopstandelse fra en ligkiste er blot et af de hundredvis af også okkulte ritualer, man skal gennemgå for at nå til tops i ordenen. Ligkisten er ’det sted, hvor mennesket skal gennemgå sin forvandling’, mens logens brug af dødningeknogler og dødningehoved er ’til påmindelse om vor forestående forvandling,’ står der i manualen.

Velkommen til Ekstra Bladet Special

Ekstra Bladet Special er et kvalitetsstempel. Det er et nyt varemærke for vores allerbedste og mest grundige journalistik. Jeg synes, du skal læse med.

I denne Special-serie sætter vi fokus på de danske frimurere.

Poul Madsen, ansvarshavende chefredaktør

Ekstra Bladets ansv. chefredaktør, Poul Madsen, introducerer her den seneste del af temaet om de danske frimurere.

Vil ikke tale med Ekstra Bladet

Ekstra Bladet har bygget gengivelsen af ritualerne på en række kilder. Hver kilde har uafhængigt afgivet deres erindring af ritualerne, hvorefter forklaringerne er holdt op mod hinanden og mod den omfattende manuel, som Ekstra Bladet har fået adgang til.

Kilderne er både tidligere og nuværende frimurere, som har nået de højeste grader i logen. De har valgt ikke at stå frem med navn af frygt for Den Danske Frimurerorden. Alt er blevet bekræftet af mindst tre kilder uafhængigt af hinanden.

De pågældende ritualer, som bliver afsløret, er nøje udvalgt, fordi de ifølge kilderne blotlægger nogle af de vigtigste egenskaber og dyder, Den Danske Frimurerorden har.

Ekstra Bladet har flere gange forgæves forsøgt at få et interview med frimurerne, der via pressetalsmand Peter Duetoft meddeler, at 'det er blevet besluttet, at ddfo (Den Danske Frimurerorden, red.) ikke deltager, hverken på den ene eller den anden måde.

– Det har de (frimurernes ledelse, red.) besluttet, at det vil man ikke, siger han til Ekstra Bladet.

– Er der en officiel reaktion på, at der nu er taget hul på at kigge nærmere på jeres ritualer?

– Næh, det er der ikke.

– Og du har ikke selv noget at sige om det?

– Nej, fordi det er jo besluttet, at man ikke skal.

– Du tror ikke, der er mulighed for at få en dybere snak om de her ting?

– Nej, de var meget stålsatte. Men jeg skal nok sige, at du har ringet.

Det er dog kendt, at frimurerne i mange år har kæmpet imod, at deres ritualer bliver offentliggjort, som det i dag sker i Ekstra Bladet. Logen mener, at man tager magien væk fra kommende brødre, hvis de ved, hvad der venter dem.

Kandidater til at blive 'lærling' - som er nederste trin i frimurernes hierarki - skal igennem et omfattende optagelsesritual, hvor de får bind for øjnene. Modelfoto: Olivia Loftlund
Kandidater til at blive 'lærling' - som er nederste trin i frimurernes hierarki - skal igennem et omfattende optagelsesritual, hvor de får bind for øjnene. Modelfoto: Olivia Loftlund


Papirerne og interviews med flere nuværende og tidligere medlemmer viser, at absolut intet er overladt til tilfældighederne. Som i en religiøs sekt har frimurerne regler for alt: Hvordan man bukker, hvor brødrene skal sidde, og hvad de skal sige og gøre.

Svarene afhænger af, hvilken rang man har. Svarene på sidstnævnte afhænger af, hvilken rang man har. Alle under 3. af de i alt 11 grader er blot ydmyge lærlinge, der hverken har tale- eller stemmeret under logens officielle møder.

Først når man når højere op i hierarkiet, får man nye dele af historien om, hvad logen faktisk handler om. Nemlig en fortælling, der er Hollywood-film værdig.

For at vise ubetinget tillid bliver kandidaterne under optagelsen ført rundt med et sværd mod brystet. Modelfoto: Olivia Loftlund
For at vise ubetinget tillid bliver kandidaterne under optagelsen ført rundt med et sværd mod brystet. Modelfoto: Olivia Loftlund


Omdrejningspunktet for logen er et tempel, som kong Salomo ifølge legenden angiveligt byggede godt 1000 år før Kristus fødsel. Templets arkitekt, Adoniram, blev udsat for et snigmord og har i dag en myteagtig rolle i frimurernes verdensbillede. Det samme har kong Hiram, der angiveligt hjalp kong Salomo med at fuldføre byggeriet.

De tre personer og deres handlinger bruges i ritualerne og får en mere fremtrædende rolle i de fortællinger, brødrene mødes af, når de rykker op i graderne.

Også indretningen af logens lokaler med altre, søjler og andre ting, der minder om et tempel, tager udgangspunkt i denne legende.

Selv om logen de seneste år har gjort meget ud af at fortælle om sin rolle som velgørende institution, er der meget lidt i ritualerne, der handler om verden udenfor. Fokus er i stedet, hvem der er inde – og hvem der er helt ude.


- klik på dørene herover og læs mere om tre vigtige ritualer, som frimurerne skal igennem. OBS: Slå din adblocker fra hvis du vil se alt.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+