Du kan med al sandsynlighed se frem til en fyreseddel, hvis du er skyld i, at kolleger siger op og går ned med stress, alt imens din chef modtager klager over dig.
Sådan fungerer det tilsyneladende ikke i folkekirken.
Ekstra Bladet kan fortælle, at Roar Tuxen Lavik, præst i Gladsaxe Kirke, har været udsat for skarp kritik i flere år, uden det har haft ansættelsesmæssige konsekvenser.
Præsten selv mener, at anklagerne er grundløse og insinuerer, at de skyldes 'ren og skær misundelse'.
Bag kritikken står primært kolleger, der beskylder præsten for at behandle ansatte 'ydmygende og kontrollerende', og de portrætterer ham som 'en tikkende bombe', der 'splitter en hel kirke ad'.
Samme indtryk får man, når man læser de ti kritiske skrivelser, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, og som handler om Roar Tuxen Lavik og arbejdsmiljøet i kirken.
Tidligere var præsten ansat i Mårum, hvor intet mindre end 126 personer deltog i en underskriftindsamling imod ham.
- Det er jo sindssygt, at det skal være så svært at komme af med en præst, siger en tydeligt frustreret kollega.
- Og det er især et problem, når vi har en som Roar, der er yderst ubehagelig, og som splitter en hel kirke ad.
Kollegaen er en ud af mange med tilknytning til kirken, som Ekstra Bladet har talt med. Ingen tør stå frem med navn, da de frygter for deres job samt Roar Tuxen Laviks reaktion.
Har du et tip? Skriv til journalisterne ved at klikke her
Klager og kritik
Det er ikke muligt at få aktindsigt i klager over en præst. Derfor vides det ikke, om der findes andre kritiske skrivelser end de ti, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.
Otte af dem, Ekstra Bladet kender til, er nyere og strækker sig over perioden 2017 til 2020. De er skrevet af nuværende og tidligere ansatte i provstiet og er blevet sendt til kirkens menighedsråd, provsten eller biskoppen.