Portør syg på job: - Hjælp os, inden det falder sammen – Ekstra Bladet
Samfund

 

Et kirurgisk indgreb af et par timers varighed, seks dages hvile, og derefter er Michael Nelson klar til igen at passe jobbet på Horsens Sygehus.

Men der vil gå flere måneder, inden den 60-årige portør kommer til at springe rundt på skadestuen. Han har pådraget sig en forsnævring i en lårpulsåre, der har sænket blodtrykket i hans venstre ben til det halve.

Han skulle have været under kniven tirsdag i sidste uge. Men aftalen blev aflyst på grund af coronakrisen.

Er din operation blevet aflyst?

Frygter du for dit helbred eller har du mange gener, nu hvor din planlagte operation er blevet aflyst på grund af coronavirus?

Skriv til Ekstra Bladet på skov@eb.dk

 

13. marts blev alt aktivitet i sundhedsvæsnet, der ikke er livsnødvendig, lukket ned. Det betyder, at Michael Nelsons operation er blevet udskudt. Video/redigering: Ritzau, Claus Bonnerup/Kristian Hansen
 

 

Hurtigt indgreb
- Jeg vil få min førlighed igen via et ukompliceret indgreb på to-tre timer. Så skal jeg lige gå hjemme en lille uge, og medmindre der opstår komplikationer, er jeg frisk til at genoptage arbejdet, siger han til Ekstra Bladet.

- Jeg vil virkelig gerne hjælpe til i den aktuelle situation. Men nu er alt blevet udsat. Der går nok seks-otte måneder, før jeg bliver opereret.

- Selv om det ikke er en akut tilstand, kan jeg godt være bange for, at det lave blodtryk og dårlig blodforsyning kan give mig varige skader på længere sigt, siger Michael.

- Det bekymrer mig, at folk, der er meget mere syge end mig, heller ikke kan komme under behandling. Det er ganske enkelt for dårligt.

- Hjælp dem nu, inden det hele falder sammen, siger han.

Sådan prioriterer hospitalerne

Efter Mette Frederiksens udmelding 13. marts, er hospitalerne tvunget til benhårdt at prioritere, hvem der skal behandles, og hvem der må vente.

Af de nye retningslinjer lyder det, at de danske hospitaler fortsat vil 'behandle og operere akut eller livstruende patienter.'

Men patienter, der 'ikke lider af livstruende sygdomme', eller hvor en forsinket behandling 'ikke medfører risiko for tab af førlighed', vil blive udskudt.

Ifølge et notat fra Sundhedsstyrelsen er det i hvert enkelt tilfælde en lægefaglig vurdering.

Kilde: Notatet 'Principper for reduktion af aktivitet ifm. COVID19 i Region Hovedstaden' og 'Notat om reduktion af hospitalsaktivitet ifm COVID-19'

 

Michael Nelson havde hellere end gerne arbejdet og givet en hånd med. Men på grund af coronakrisen ligger en mulig operation langt ude i horisonten. Foto: Claus Bonnerup
Michael Nelson havde hellere end gerne arbejdet og givet en hånd med. Men på grund af coronakrisen ligger en mulig operation langt ude i horisonten. Foto: Claus Bonnerup
 

 

Blev syg på vagt
Michael Nelsons skade opstod på en vagt to dage før jul sidste år, hvor han pludselig fik stærke smerter. Selv troede Michael, det var en blodprop, men den tanke blev afvist af en læge, der tilså ham på stedet. Efterfølgende blev der konstateret en åreforkalkning, som forårsagede et markant blodtryksfald i venstre ben fra lysken og ned.

- Mit ben kunne være ordnet for to måneder siden. Men regionernes system med 30 dages frister bliver desværre trukket helt til grænsen.Systemet er for stift og alt for bureaukratisk.

Michael Nelsons må se langt efter at kunne aflaste sine kollegaer på Horsens Sygehus. Den sygemeldte portør, kan nemlig ikke selv komme under kniven. Foto: Ernst van Norde
Michael Nelsons må se langt efter at kunne aflaste sine kollegaer på Horsens Sygehus. Den sygemeldte portør, kan nemlig ikke selv komme under kniven. Foto: Ernst van Norde
 

 

Lange ventetider
- Fra du bliver undersøgt, går der 30 dage med én slags scanning, og så går der 30 dage med en anden slags. Så skal der findes en tid for selve indgrebet. Og inden du ser dig om, er der gået et kvartal.

- Ikke fordi jeg skal have særbehandling, men jeg forstår ikke, at man ikke sørger for, at en portør som mig bliver hjulpet, så jeg hurtigt kan komme på arbejde.

I følge den mail, Michael modtog i sidste uge, skal han ikke regne med at få et nyt indkaldelsesbrev før tidligst 1. juli.

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind