Skriv til en million om dagen: Derfor skal du vælge EB-praktik – Ekstra Bladet
Samfund

Skriv til en million om dagen: Derfor skal du vælge EB-praktik

Krim, underholdning, breaking news, graverjournalistik, sport, some og tv. Som praktikant hos Ekstra Bladet kan du komme forbi de fleste genrer, og vi glæder os til at se jer

 

Ekstra Bladet er Danmarks største nyhedsmedie, og ønsker du at blive god til både breaking, underholdning, krim-stof, sport og afsløringer, så er det her, du skal søge ind.

Vi søger seks praktikanter, der er klar til at skrive til en million danskere om dagen. Nedenfor kan du se, høre og læse mere om, hvad vi kan tilbyde, og hvad vi søger.

 

Ekstra Bladets chefredaktør og praktikantchef Kristoffer Eriksen fortæller her om, hvorfor du skal søge praktik hos os.

 

Ekstra Bladet var ikke min førsteprioritet, men efter jeg talte med journalister fra EB til praktikmessen, voksede idéen i mit hoved. Og kunne jeg gøre det om, havde jeg stadig valgt Ekstra Bladet til hver en tid

- Emmely Smith, praktikant siden august 2019

 

Praktisk information om praktik hos Ekstra Bladet sommer 2020

 • Ekstra Bladet søger seks journalistpraktikanter med start i august 2020.
   
 • Praktikforløbet strækker sig over enten seks eller 12 måneder.
   
 • Som praktikant hos os skifter man redaktion hver tredje måned. Det vil sige, at man kan specialisere sig i op ti fire forskellige fagområder i løbet af praktikken.
   
 • Som praktikant har du i løbet af perioden 12 læringsdage, som sammensættes af vejledere, praktikanterne selv, praktikantchefer og uddannelserne.
   
 • Ekstra Bladet giver tilskud til en studietur under praktiktiden, som man selv planlægger. Senest har en gruppe prakkere været i New York.

 

 

 

Ville gøre det igen
Emmely Smith begyndte som praktikant på Ekstra Bladet i august 2019. Hun har været på redaktionerne nyheder, dagsorden, krim, og de sidste tre måneder skal hun igen på nyheder. Foto: Privat
Emmely Smith begyndte som praktikant på Ekstra Bladet i august 2019. Hun har været på redaktionerne nyheder, dagsorden, krim, og de sidste tre måneder skal hun igen på nyheder. Foto: Privat

Emmely Smith er en af de praktikanter, der begyndte i praktik hos os i sommeren 2019. Hun har ikke set sig tilbage siden.

- Jeg valgte Ekstra Bladet, fordi jeg vidste, at det ville være en udfordring for mig, og fordi jeg havde en klar idé om, at det var her, jeg ville blive den bedste journalist.

- Jeg har aldrig tænkt mig selv som værende en nyhedshaj, og jeg vidste, at det var den genre, jeg havde mindst styr på, men at det samtidig er den vigtigste genre at kunne begå sig i, når man skal ud i branchen, siger hun.

Emmely Smith havde ikke umiddelbart set sig selv på Ekstra Bladet.

- Jeg havde en klar idé om, at jeg skulle på Politiken, Information eller Zetland. Men efter jeg talte med journalister fra EB til praktikmessen, voksede idéen i mit hoved. Og kunne jeg gøre det om, havde jeg stadig valgt Ekstra Bladet til hver en tid.

Det har Emmely lært ind til nu

- Det er svært at svare på, hvad jeg har lært, for man lærer det jo undervejs og ofte uden at opdage, at man er blevet klogere. Jeg kan prøve at remse nogle ting op:

 • Jeg er blevet bedre til at se den gode historie eller den gode vinkel i historier
 • Jeg har lært ikke at være nervøs for at ringe op til kilder
 • Jeg er blevet bedre til at lave overskrifter, som gør, at folk gider læse mine artikler
 • Jeg har (nogenlunde) lært at lave retsreportager
 • Jeg er blevet meget bedre til at komme på idéer eller selvstændige vinkler
 

Der der med fordommene
Alle kender og har en holdning til Ekstra Bladet, sådan var det også for Emmely.

- Jeg havde en forventning om, at det ville blive fedt at være i praktik her, og det er det. Jeg havde også en bekymring om, at jeg kunne komme til at skulle lave ting, jeg ikke selv følte, jeg kunne stå inde for, siger Emmely, der kommer fra SDU.

Heldigvis er det - som hun siger - næsten kun de positive fordomme om EB, hun har fået bekræftet.

- På Ekstra Bladet gælder ordsproget 'frihed under ansvar'. Er der noget, man brænder for, får man lov til at forfølge det – så længe det er en god historie, selvfølgelig. Og har man en god idé, er det ens egen – den bliver ikke givet videre til nogen, der har mere erfaring, uanset hvor tidligt i forløbet, man er. Det er noget, som har overrasket mig meget positivt.

 

Et råd til kommende praktikanter fra Emmely
- Interesser dig for journalistikken, og læg kræfter i den. Ellers bliver det hverken sjovt for dig selv eller dem, der har ansat dig, siger hun.

Her kan du se de praktikanter, der kan danne ramme om ens praktikforløb hos Ekstra Bladet.
 

 

Læringskurven har været ekstremt stejl

Peter Degenkolv har været praktikant hos EB siden februar 2020. Og sikke en start - direkte ind i dækningen af en pandemi. Foto: Privat
Peter Degenkolv har været praktikant hos EB siden februar 2020. Og sikke en start - direkte ind i dækningen af en pandemi. Foto: Privat

Peter Degenkolv er en af de seks praktikanter, der begyndte på Ekstra Bladet i februar 2019. Undertegnede var med til at ansætte Peter, og jeg husker tydeligt, at han især var interesseret i vores sportsredaktion.

Hans interesse har dog udvidet sig i løbet af de sidste måneder.

- Jeg valgte Ekstra Bladet på grund af den fleksibilitet, der er. Jeg har været usikker på, hvilken vej jeg gerne ville gå med journalistikken. Derfor er Ekstra Bladet et oplagt sted, fordi der er mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige stofområder. Jeg er selv blevet rigtig hooked på graver-journalistik, og det får jeg lov til at afprøve på en af Danmarks bedste graverredaktioner. Det er jeg meget taknemlig over, siger Peter Degenkolv, der kommer fra RUC.

Peter har startet sit praktikforløb på nyhedsredaktionen, og om lidt begynder han på dagsordensredaktionen.

En anderledes begyndelse
Ingen praktikanter har nogensinde oplevet det, som praktikanterne, der begyndte i februar, har. De nåede at have lidt over en måned på redaktionen, inden de blev sendt på hjemmearbejde. Det har Peter også mærket.

- Læringskurven har været ekstrem stejl, fordi coronakrisen har gjort sit indtog. Vi har fået lov til at arbejde stort set på lige fod med uddannede journalister, og der bliver ikke set skævt til en, selvom man er praktikant. Det er super fedt – specielt i en tid, hvor man sidder i den største mediebegivenhed i nyere tid. Man bliver kastet ud i det fra dag et. Desuden har jeg lavet et par reportager, som lidt har været en akilleshæl for mig, men den bedste måde at lære på er at springe ud i det, siger han.

Det skal kommende prakkere vide ifølge Peter

Peter Degenkolv giver her sit bud på, hvad kommende praktikanter på EB skal vide.

- De skal vide, at der bliver taget hånd om dig på Ekstra Bladet. Hvis du har en god idé, får du lov til at udføre den. Er du dedikeret, bliver det belønnet. Faktisk er man langt hen ad vejen selv herre over sit eget forløb. Viser du gå-på-mod, bliver det belønnet, og en sidebonus er, at dine artikler bliver læst af rigtig mange hver dag. Så dit navn kommer ud!

 

- Der er ingen tvivl om, at coronakrisen har sat sit spor i måden at være praktikant på. Jeg synes til gengæld, at Ekstra Bladet har været rigtig gode til at tage hånd om os i de her ekstraordinære tider. Vi bliver ofte spurgt ind til, hvordan det går – og det er rart at føle, at der bliver taget hånd om en, selvom verden ramler ned for øjnene af os. Jeg synes, at Ekstra Bladet har håndteret situation fremragende, siger Peter Degenkolv.

 

Praktisk info: Messe, åbent hus og samtaler

 • PRAKTIKMESSE: Følg med online, når vi holder virtuel praktikmesse 22. april klokken ni til ti. Vi afholder messen via Zoom. Linket kan findes her.
   
 • ÅBENT HUS: Vi holder også virtuelt åbent hus, hvor I kan skrive jer op til samtaler og stille spørgsmål til nuværende praktikanter. Link følger.
   
 • FORSAMTALER: Vi afholder korte forsamtaler virtuelt. Du kan skrive dig på ved at klikke her.
   
 • DELTAG: Hold styr på alle dagene ved at følge vores Facebookside her.
 

 

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål til praktiktiden eller andet på Ekstra Bladet. Vejlederteamet er:

Jonas Skov Nielsen - telefonnummer: 29 41 13 13 - mail: skov@eb.dk

Nanna Cecilia Pedersen - telefonnummer: 29 28 13 13 - mail: ncp@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer