A-tilsyn griber ind: Voldelige børn kalder lærerne 'pikslikkere' og 'ludere'

Elever bruger nåle som knojern: Endnu en skole får påbud for at sikre lærere og børn et ordentligt arbejdsmiljø

Dette foto er ikke taget i forbindelse med denne artikel. Arkivfoto: /ritzau/Simon Fals
Dette foto er ikke taget i forbindelse med denne artikel. Arkivfoto: /ritzau/Simon Fals

Der går hårdt for sig - både verbalt og fysisk - når elever og lærere på Langeskov Skole på Fyn  tørner sammen.

Lærerne bliver kaldt både 'pikslikkere' og 'ludere' af ungerne, som heller ikke er blege for at stikke lærerne en flad eller forsøge at brække fingrene på dem.

Det er Arbejdstilsynet, som efter et besøg på skolens afdeling Pilen, nu slår alarm over de helt urimelige forhold, som hersker på skolen.

Ifølge fyens.dk er der blevet udstedt fire påbud til skolen for blandt andet at forebygge fremtidig  vold.

Arbejdstilsynet har udstyret skolen med en Rød Smiley ligesom det er sket på andre skoler rundt om i landet, hvor eleverne åbenbart også er så ustyrlige, at lærerne lever i et stærkt kritisabelt arbejdsmiljø.

Her kan du se, hvilke andre skoler som har fået en rød smiley.

'Du skal dø'
Blandt de bemærkninger, som eleverne har fyret af mod lærerne, er blandt andet: Du skal dø. Jeg henter en kniv derhjemme og tager med.

Der er ifølge fyens.dk ligefrem eksempler på, at elever har brugt nåle som knojern.

Ifølge rapporten er der i skoleåret 2016-17 registreret 15 eksempler på vold i arbejdstiden. I alle tilfælde vold, der har ført til synlige resultater i form af blå mærker, hul på bukser og på hud, sår og en brækket tommelfinger, beretter den lokale avis.

I Pilen er der både SFO, indskolings- og specialklasser og uhyrlighederne foregår alle steder. I 2-3 tilfælde har volden ført til sygemeldinger.

Smider med møblerne
Arbejdstilsynets rapport tegner et billede af mange utilpassede børn, som ikke har lært at gøre, hvad der bliver sagt. Der bliver klapret gentagne gange med dørene og kastet med ting som møbler og skillevægge.

Arbejdstilsynet kalder arbejdet for direkte traumatisk og har krævet, at der kommer orden på tingene senest den 1. marts 2018.

De gør hvad de har lyst til
Skolens leder, Klavs Norup Lauridsen, siger til fyens.dk, at han ikke er overrasket over Arbejdstilsynets beskrivelse.

- Det er en tendens, vi ser over hele landet. Indskolingsbørn er helt anderledes end for ti år siden. Flere og flere børn gør, hvad de har lyst til, når de har lyst til det.

Problemet på Langeskov Skole er langt fra enestående. En lang række skoler rundt om i landet oplever lignende problemer med uopdragne børn og har således også fået en rød smiley.

Forebyggelses-pakke
Derfor er det nu muligt at søge en forebyggelsespakke, der handler om at forebygge vold og trusler, som lærere i grundskoler kan udsættes for, oplyser Arbejdstilsynet på deres hjemmeside.

- Forebyggelsespakken hjælper med at skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne og ledelsen ved, hvad de skal gøre for at identificere og forebygge episoder med vold og trusler. Og hvor medarbejderne og ledelsen ved, hvordan de skal håndtere de episoder med vold og trusler, der opstår.

Samtidig bliver systematisk deling af viden om og erfaringer med identifikation, forebyggelse og håndtering af vold og trusler en fastere del af skolens praksis. Der gives lønkompensation for de timer, der skal bruges på at gennemføre forløbet, hedder det på tilsynets hjemmeside.

458 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere