Åbningstilbud på benzin skaber kæmpekø

Slagtilbud på benzin og diesel har skabt kilometerlang kø på landevej i Sydsjælland

I mere end fire timer har der været massiv kø på landevejen mellem Stensved og Vordingborg. Årsag var billig brændstof. Foto: Per Rasmussen
I mere end fire timer har der været massiv kø på landevejen mellem Stensved og Vordingborg. Årsag var billig brændstof. Foto: Per Rasmussen
Følg Samfund

Åbningen af en ny tankstation mellem Stensved og Vordingborg i Sydsjælland har fredag eftermiddag skabt en kæmpemæssig kø på flere kilometer.

Årsagen er et slagtilbud på benzin og dieselolie til 5,90 kroner literen.

Det er noget, som bilisterne tilsyneladende kan forstå, og Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at der er i løbet af eftermiddagen har været kilometerlang kø.

Det hele begyndte, da Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S) indviede stationen klokken 13, skriver TV Øst. Det gjorde han blandt andet ved at konstatere, at der indtil klokken 17 ville være slagtilbud.

Siden strømmede bilister til tankstationen, som ligger ganske tæt på Sydmotorvejens afkørsel 41.

Der kunne spares cirka 200 kroner på en fuld tank, hvis man valgte at kigge forbi Shell Express på åbningsdagen. Foto: Per Rasmussen
Der kunne spares cirka 200 kroner på en fuld tank, hvis man valgte at kigge forbi Shell Express på åbningsdagen. Foto: Per Rasmussen
 

Allerede klokken 14.30 var der ifølge Googles opgørelse over trafikken en kø på 2,4 kilometer på landevejen. Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at det har været helt vildt.

- Det er fuldstændig sindssygt. Folk holdt over en time i kø for at få benzin og diesel til 5,90 kroner literen. Der var kø på flere kilometer. Det var så meget, så trafikradioen gik ind og advarede mod den lange kø, siger Ekstra Bladets mand.

- Tænk at nogen gider at bruge så lang tid på at spare måske 200 kroner.

Flere bilister, som ikke holdt i kø på grund af tilbuddet, har over for Ekstra Bladets fotograf på stedet givet udtryk for, at de troede, at der var tale om et alvorligt trafikuheld. Nogle var på vej på weekend på Møn, og strækningen mellem Vordingborg og Stensved er den foretrukne for mange, der kommer fra motorvejen.

- Da det gik op for dem, hvorfor der var kø, synes de også, at det var helt pjattet, siger Ekstra Bladets fotograf.

Der er tale om en Shell Express tankstation. Selskabet, der driver Shell-stationerne i Danmark, DCC Energis retaildirektør Søren Maretti fortæller til Ekstra Bladet, at det er helt normalt med åbningstilbud, når en ny tankstation åbner.

- Men vi må erkende, at sydsjællænderne tog bedre imod tilbuddet, end vi er vant til. De tog rigtig godt imod det, siger Søren Maretti.

I løbet af de fire timer, der var tilbud, nåede 350 bilister at få tanket bilen op. Maretti fortæller, at der var brændstof nok til alle.

- Vi var godt forberedte og havde 33.000 liter brændstof i jorden. I morgen bliver der fyldt op igen, siger Søren Maretti.

Næste sted, hvor DCC Energi åbner ny tankstation, bliver ved Silkeborg. Også her åbner en Shell Express tæt på motorvejen. Og der lover Søren Maretti ligeledes gode åbningstilbud.

- Så må vi se, om de tager lige så godt imod det derovre, siger retaildirektøren.

Hvis man fredag ville have kørt uden om køen ved Vordingborg ad en alternativ rute, var det nødvendigt med en omvej på cirka 20 kilometer.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+