Åd banan til 800.000 kroner

Han flåede bananen ned fra væggen på et kunstmuseum i Miama Beach og tog en stor bid af den

Åd banan til 800.000 kroner

Kunst kan være uforståelig dyrt. I slutningen af november blev et Vilhelm Hammershøi maleri solgt til et svimlende millionbeløb. Redigering: Morten Parsner

Den amerikanske mand David Datuna satte lørdag eftermiddag tænderne i en af de garanteret mest dyre bananer i verden. Det skete på kunstmuseet Art Basel i Miami Beach i USA, hvor David Datuna flåede bananen ned fra væggen og åd den.

Bananen, der af den italienske kunstner Maurizio Cattelan er solgt til en fransk samler for hele 800.000 kroner, blev i sidste uge med gaffa-tape hængt op på væggen i kunstmuseet som en del af en international udstilling. Banan-kunstværket har i øvrigt titlen 'Comedian'.

Det skriver flere medier heriblandt New York Times.

Her poserer en museumsgæst foran den berømte og utroligt dyre banan på kunstmuseet Art Basel. (Foto: Ritzau Scanpix)
Her poserer en museumsgæst foran den berømte og utroligt dyre banan på kunstmuseet Art Basel. (Foto: Ritzau Scanpix)
 

I en video på Instagram forklarer, David Datuna, der selv beskriver sig som kunstner, at bananen smager ganske godt. Til indslaget skriver han: 'Kunst performance.....sulten kunstner.'

Der er altså tale om en kunstner, der spiser en anden kunstners banan.

Lucien Terras, der er direktør for museumrelationer for det internationale Galerie Perrotin, der har afdelinger i nogen af verdens største byer, har til Miami Herald forklaret følgende om banan-hærværket.

- Han har på ingen måde ødelagt kunstværket. Det er bananen, der er ideen bag kunstværket. Og det er meningen, at bananen alligevel løbende skal udskiftes, forklarer Lucien Terras.