Aalborg Lufthavn jubler over Norwegian-rute til New York

Lufthavnsdirektør er begejstret for Norwegians planer om direkte lavprisrute til New York fra Aalborg

Følg Samfund

Norwegians plan om at åbne en direkte rute fra Aalborg Lufthavn til New York bliver modtaget med begejstring i det nordjyske.

- Det er en kanon nyhed for Nordjylland, siger lufthavnsdirektør i Aalborg Lufthavn Søren Svendsen.

- Vi mener, at der er et virkelig stort potentiale i at åbne en langdistancerute fra Aalborg, og vi er selvfølgelig glade for, at Norwegian har øje for det. Vi har faciliteterne til det, og vores udenrigstrafik vokser i forvejen, siger han.

Norwegians topchef, Bjørn Kjos, har planer om en direkte rute fra Aalborg til New York i 2017. Billetpriserne vil ligge omkring 2700 kroner. De billigste billetter vil koste fra 1000 kroner for en enkelt billet, lyder planerne.

Norwegian flyver i forvejen hver dag mellem Aalborg og København, og derudover har selskabet ruter til London, Alicante, Malaga og Mallorca fra det nordjyske.

Bortset fra charterfly til oversøiske destinationer som Thailand vil det i givet fald være den eneste langdistancerute fra Jylland, siger lufthavnsdirektøren.

- Norwegian flyver i forvejen ret mange ruter her fra Aalborg, så vi har i forvejen et knudepunkt her, siger Søren Svendsen.

Det norske selskab har tidligere luftet muligheden for lufthavnsdirektøren, men det er første gang, der er kommet et konkret årstal på planerne.

Og der vil være stor interesse fra passagerne, mener han.

- Ikke bare fra danske passagerer. For det vil også kunne betale sig for dem, der bor i Sydnorge.

- Her har mange allerede fundet ud af, at det kan betale sig at tage bilen med natfærge til Aalborg, hvor der er gratis parkering her i lufthavnen frem for at betale for parkering i for eksempel Oslo, siger Søren Svendsen.

Ruten skal betjenes af Norwegians nye flytype Boeing 737 MAX8, som selskabet har bestilt 100 styks af med levering i 2017.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+