Året der gik: Disse folk blev fældet af kameraet

Disse folks ugerninger blev afsløret på optagelser, som du kan se herunder

Her stikker tyvene af med en haj i en barnevogn. Video: San Antonio Aquarium

Kameraer er alle steder nu til dags, og derfor er chancen for at blive filmet i en situation, som man helst ikke så foreviget, også blevet langt større. I løbet af 2018 skete det blandt andet for folkene i de videoer, som du kan se her.

Tyve stjal haj i barnevogn
Det lyder som en overskrift fra 'En skør, skør verden', men i årets løb skete det rent faktisk; Tre tyve stjal en hornhaj fra San Antonio Aquarium, svøbte den i et tæppe som var det en baby, og kørte væk med den i en barnevogn. Se overvågningsvideoen fra et af årets mærkeligste tyverier over artiklen.

Pervers nabo afsløret af skjult kamera
Han virkede som den perfekte og hjælpsomme nabo, men engelske Steven Gill gemte på en mere dyster side af sig selv overfor sine naboer, Sharon og James Bulman.

Et skjult kamera afslørede dog hvordan han sneg sig ind i deres soveværelse og stjal Sharons undertøj når parret ikke var hjemme, og så var det vist slut med det gode naboskab.

Se de afslørende optagelser af Steven Gill her.

Dansk håndværker tager stoffer i firmabilen
En Ekstra Bladet-læser kunne dårligt tro sine egne øjne, da han en søndag eftermiddag filmede en håndværker fra firmaet Blikas. I firmabilen sad manden nemlig og sniffede narko, før køreturen fortsatte ufortrødent.

Det faldt ikke i god jord hos direktør i Blikas, Peter Mogensen, som varslede konsekvenser.

- Vi tager hånd om det med det samme, for det der hverken kan eller må ske, lød det fra direktøren.

Her bliver håndværkeren afsløret på kamera. Privatoptagelser.

Skandalefirma afsløret i afpresning
Ukrainske glædespiger, falske ID og tidligere spioner er nogle af de kort, som virksomheden Cambridge Analytica bruger for at afpresse og bestikke politikere.

Virksomheden arbejdede sammen med Trumps kampagne for at blive amerikansk præsident, og de påstår selv, at de havde en stor aktie i at få tv-stjernen valg. Da britiske Channel 4 gik undercover, blev nogle kontroversielle og lyssky arbejdsmetoder dog afsløret.

Her bliver Cambridge Analytica afslret af skjult kamera. Video: AP/Channel 4.

Løj om familiens forsvinden: Afsløret af naboens kamera
Amerikanske Chris Watts meldte 13. august 2018 gravide kone, Shanann, og parrets to døtre Bella på fire år og Celeste på tre år savnet.

Det skulle dog vise sig, at de i hvert fald ikke var oprigtigt savnet af 33-årige Chris Watts, for han var selv morderen.

Chris blev afsløret, da naboens overvågningskamera viste ham smide ligene af sin familie bag i bilen.

Her ser Chris Watts overvågningsvideoen, der afslører ham. Video: Weld Country District Attorney.

Kvinde fanget i skide-uheldig situation #1
Jim Shwilk, der ejer Porter’s Liquor i den australske millionby Sydney, troede en stor hund med dårlig mave havde været på spil, da han første gang opdagede efterladenskaber i gyden bag butikken.

Overvågningskameraet bag forretningen kunne dog afsløre den sande sammenhæng, nemlig at en kvinde under sin daglige løbetur tog sig et øjeblik til at besørge bag hans forretning.

- Du kan forestille dig vores chok og forfærdelse over hvad vi så, lød det fra Jim Shwilk i sommers.

- Denne gerningsperson har tydeligvis brug for hjælp, og alle os hos Porter's Liquor håber hun får den hjælp, hun har brug for.

'

Kvinde fanget i skide-uheldig situation #2
En kvinde skal, når en kvinde skal. I hvert fald skulle den kvinde, som i sommer besøgte en Netto-butik i Valby vest for København.

Hun skulle skide, så det gjorde hun: Trak bukserne ned, sked uden at tørre sig og forsvandt i en fart for ikke at blive opdaget.

Men hun blev fanget på kamera, som det ses herunder.

5 kommentarer
Vis kommentarer