Årets Bøfsandwich: Sådan laves den

Fik du også lyst til en god gammeldags bøfsandwich, da årets nummer et blev kåret? Nu har du mulighed for at lure mesterens tricks

Sådan laves Danmarks bedste bøfsandwich

Mandag blev Årets Bøfsandwich fundet, og vinderen blev chefkok hos Grisen på Nørrebro, Umut Ra Sakarya.

Nu løfter vinderen lidt af sløret for, hvordan vidunderet bliver til, og du kan se det hele i videoklippet.

Se hvordan den laves øverst på siden

Sådan ser den bedste bøfsandwich ud (Foto: Danmarks Bedste Bøfsandwich) Samfund Danmarks bedste bøfsandwich kåret: Her er vinderen

Kåring bliver lavet af holdet bag 'Danmarks Bedste Bøfsandwich' - også kendt som 'De Brune Riddere'. De var meget begejstrede for kreationen.

- Smagen af Grisens bøfsandwich er et overflødighedshorn af brune indtryk. Det friske oksekød til bøffen ryger i en gammeldags smedejernspande og bliver stegt perfekt, så den er lyserød og saftig i midten, mens den har en perfekt brun og sprød stegeskorpe.

- Alt den syltede garniture er hjemmelavet og grofthakket, så man kan smage elementerne i hver enkelt bid. De bløde løg er næsten reduceret til en kompot og giver en delikat sødme, skriver 'De Brune Riddere' som argument for, at valget faldt på Umut Ra Sakarya.

En genistreg

- Forårsløgene er en genistreg - det giver en dejlig friskhed til retten. Derudover kan man smage kvaliteten og håndværket i de forskellige elementer - det er en lækker bøf af friskhakket, friskformet oksekød og ikke noget fra frost, siger gæstedommeren ifølge pressemeddelsen.

Sidste år vandt Havnens Perle i Aarhus, men aarhusianerne er langt fra dårlige tabere.

- Kære Grisen! Hjerteligt tillykke med sejren! Det glæder mig, at prisen har fundet vej til hovedstaden. Efter hvad jeg har læst, lyder det fortjent, og jeg glæder mig til at smage den, skriver Havnens Perle på Grisens facebookside.

God stil.

Indehaver af Havnens Perle Peter Lerdrup ses her sammen med sin gaffelvenlige sovs og Danmarks bedste bøfsandwich. Han ville gerne have været nævnt, da en engelsk avis kårede Aarhus til Danmarks kulinariske hovedstad. (Privatbilleder) Fødevarer Aarhus kåret til ny kulinarisk hovedstad: Det er madsnobberi

72 kommentarer
Vis kommentarer