Årets nytårstorsk: Lord i lænker

Vi skal snart have kåret Ekstra Bladets nytårstorsk 2018. Herunder kan du læse om den tredie kandidat

Skal Nicklas Bendtner have den ubestridte ære af at blive kåret som årets Nytårstorsk af Ekstra Bladet? Han er i hvert fald vores tredie bud på en vinder. De andre følger de kommende dage. Tegning: Morten Ingemann
Skal Nicklas Bendtner have den ubestridte ære af at blive kåret som årets Nytårstorsk af Ekstra Bladet? Han er i hvert fald vores tredie bud på en vinder. De andre følger de kommende dage. Tegning: Morten Ingemann


I 2013 blev Nicklas Bendtner første gang nomineret til titlen som Ekstra Bladets Nytårstorsk, og jeg vil her genbruge indledningen. Dels sparer jeg mig selv for bøvlet med at finde på en ny, dels er den stadig fortryllende præcis:

’At følge Nicklas Bendtners karriere er som at se en faldulykke på en vindeltrappe i slowmotion. Hver gang, det ser ud til, at han har fået greb om gelænderet, mister han igen taget og dratter yderligere et stykke ned.’

Her er meget langtfra plads til at remse alle den fremragende fodboldspillers eskapader op. De omfatter både alt for fugtige byture, hærværk, kørsel med en promille på 1,75 og meget andet.

Mest fjollet var det måske, da han ved EM i 2012 valgte at fejre en scoring ved at blotte sine underbukser. Ikke i et pludseligt anfald af exhibitionisme, men fordi han fik penge for det af det spillefirma, hvis navn stod på underpermissionerne.

Den idé gav ham en bøde på 735.000 kroner samt karantæne i den første kamp om kvalifikation til VM i Brasilien. Den endte 0-0. Havde vi scoret blot ét mål, havde vi kvalificeret os.

De underbukser var torskedumme.

Spanking
Siden sidste nominering har Bendtner gjort sig umulig i både Wolfsburg og Nottingham Forrest, og på en bytur i København overfaldt han en taxa seksuelt og spankede den med sit bælte.

Ja, det lyder sært, men Lord Bendtner har selv tilstået overgrebet.

Der er også en taxa involveret i mandens seneste forsøg på at score den store fisk.

I september kom Bendtner og hans kæreste i skrivende stund, Philine Roepstorff, ud af natklubben Lusso, som ligger nær Kongens Nytorv i København. Parret prajede en taxa, og herefter gik meget galt.

Chaufføren var tilsyneladende ikke en af de mest fremkommelige repræsentanter for sit fag, og efter nogen tumult endte det med, at Bendtner pandede ham én, så han gik i asfalten. Resultatet var, at chaufføren fik adskillige buler, rifter samt en brækket kæbe.

For den præstation blev Bendtner idømt 50 dages fængsel, som nok ordnes med en fodlænke.

Tegning: Morten Ingemann
Tegning: Morten Ingemann

Mere voksen
Dumt i sig selv, men næppe nok til, at Bendtner havde gjort sig fortjent til torsken. Men ikke alene har der altså været ekstremt mange andre episoder, hvor manden har kvajet sig. Han har også udmærket sig ved igen og igen at erklære, at nu var det slut med den slags.

Oktober 2009 til TV2:

’Jeg bliver hele tiden mere og mere voksen ...’

November 2011 til Ekstra Bladet:

– I ser mig aldrig igen vælte ud af en natklub midt i fodboldsæsonen. Det er slut.

Juni 2012 til BT:

’Det med at gå i byen er ikke noget, jeg gør synderligt meget mere. Jeg vil hellere på en loungebar og snakke lidt. Konversere og blive klogere.’

Mere moden
Planen om at blive klogere faldt til jorden, så Bendtner fik flere anledninger til at forsikre om, at nu var det sket med kvajeriet.

November 2014 til Ekstra Bladet:

– Der er sket mange ting gennem de seneste år, så jeg håber, jeg har forandret mig og lært af de ting, der er sket i livet. Men jeg føler også, jeg er blevet mere moden.

September 2016 til Ekstra Bladet:

– Jeg har lavet mange fejl i mit liv. Men det er historie nu. Jeg kigger fremad.

Februar 2018 til Euroman:

’Det dér enorme fear of missing out-gen, det har jeg simpelthen ikke i mig mere. På et tidspunkt blev jeg bare træt af rutinen med at gå i byen, score en dame og stå sent op.’

Topscorer
Vi kan slutte med et citat, der sætter alle de ovenstående i relief. I 2009 udtalte Bendtner efter kåringen som årets danske spiller:

– Jeg vil være topscorer i Premier League, VM, og inden for fem år vil jeg være blandt de bedste angribere i verden. Tro mig, det kommer til at ske.

Tro mig. Den mand fortjener en torsk. Han er muligvis iført fodlænke ved årsskiftet, men jeg kommer gerne og overrækker den store fisk.

Skønt kandidaten i morgen godt nok også er fremragende.

Det store torskevalg

Nicklas Bendtner er det tredje bud på, hvem der skal kåres som Ekstra Bladets Nytårstorsk 2018. Finansminister Kristian Jensen og regionsråds-formand Sophie Hæstorp Andersen er allerede i hyttefadet, og der er syv mere at glæde sig til.

Siden følger en stemmeseddel i avisen, så du kan deltage i afgørelsen af, hvem der er årets største torsk. Du kan også her på ekstrabladet.dk se samtlige nominerede, efterhånden som de bliver præsenteret, og til den tid vil der også blive mulighed for at stemme her.

Ikke blot kan du glæde dig over at have deltaget i årets vigtigste valg.

Du kan også vinde fine præmier.

Årets nytårstorsk: Sundhedspladasken

Årets nytårstorsk: Smadremanden 

52 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere