Årets nytårstorsk: Lunefulde Løkke

Vi skal meget snart have kåret Ekstra Bladets nytårstorsk 2019. Herunder kan du læse om den tiende og sidste kandidat

Lars Løkke Rasmussen er det tiende og sidste bud på, hvem der skal være Ekstra Bladets Nytårstorsk 2019. Tegning: Morten Ingemann
Lars Løkke Rasmussen er det tiende og sidste bud på, hvem der skal være Ekstra Bladets Nytårstorsk 2019. Tegning: Morten Ingemann

 

Her er et stykke danmarkshistorie. For ikke mindre end tiende gang bliver Lars Løkke Rasmussen (V) nomineret til at blive Ekstra Bladets Nytårstorsk.

Man får nærmest en klump i halsen, ikke?

Uffe Ellemann er den, der med fem sejre har scoret torsken flest gange, men jeg vil egentlig tro, at Løkke har rekord i antal nomineringer.

To gange tidligere har Løkke stået med torsken i sin favn, og nu rækker han igen ud efter den store fisk. Måske for sidste gang – men det har jeg nu troet før.

Enhver pris
Ikke alene er Løkke så glad for torsk, at han beklager sig på Facebook, hvis han et år ikke er nomineret. Hans indsats for at komme med i feltet er også imponerende varieret.

I år gik han således helt nye veje for at forblive Danmarks statsminister. Han har godt nok tidligere udtalt, at han ikke ville være statsminister for enhver pris, men det har været vanskeligt at finde en pris, han ikke var villig til at betale.

Først trak han tidspunktet for at udskrive valget rundt regnet så langt, som grundloven tillader, mens han ventede på en positiv meningsmåling. Den kom aldrig.

Han kunne have udskrevet valget til afholdelse samme dag som valget til Europa-Parlamentet og dermed sparet os alle for en ekstraudgift på 125 millioner kroner, men ved at vente, fik han lige ti ekstra dage som statsminister.

Velfærdsløfte
Meningsmålingerne blev ved med at se elendige ud for regeringen og dens støtteparti, Dansk Folkeparti, så i desperation halede han lige en glad kanin op af hatten.

Han gav et ’velfærdsløfte’, som indebar, at der frem til 2025 skulle bruges 69 milliarder kroner til gode, bløde ting. Stik imod den politik, hans regering havde ført. Men da var valget længere væk.

Okay, da eksperterne så nærmere på tallene, viste det sig, at der i stedet var tale om 20,45 milliarder, men det tog Løkke med en knusende ro.

Han forklarede til DR:

- Jeg tror ikke, at folk er ret optagede af det, ud over nogle økonomer. Som privatperson må jeg sige: 69 milliarder eller 20,45 milliarder, det er mange penge begge dele. Helt ærligt.

Jeg er ikke økonom, men jeg synes nu alligevel, 50 milliarder fra eller til gør en forskel. Helt ærligt.

Tegning: Morten Ingemann
Tegning: Morten Ingemann
 

Frihedens øjeblik
Nå, men ’velfærdsløftet’ betød, at der ikke ville være penge til de skattelettelser, som de to andre regeringspartier gik til valg på.

Statsministeren havde afskaffet regeringen, inden vælgerne gjorde det.

Endnu festligere blev det, da der midt under valgkampen udkom en bog med titlen ’Frihedens øjeblik’, hvor Kirsten Jacobsen talte med Løkke om alt muligt.

Første møde foregik på Marienborg, og Løkke serverede torsk, så det er vel nærmest et tegn.

Ministerbil
Løkke erklærede i bogen, at Socialdemokratiet og Venstre da egentlig lige så godt kunne gå sammen efter valget. De mente jo alligevel stort set det samme på stort set alle områder.

Den melding vakte nogen furore. Her havde manden haft fire år i regering, hvor han kunne fri til Mette Frederiksen, men han gjorde det først, da meningsmålingerne klart viste, at han lige om lidt ikke ville være statsminister længere.

I bogen siger han om vælgerne:

- Måske tror de, at jeg bare vil redde min ministerbil.

Nej, jeg tror også, at han ville redde sin statsministerløn, sin labre fritidsbolig, Marienborg, med mere.

Løkkes partifæller var i chok. Meldingen kom helt uden varsel, og som Martin Geertsen formulerede det:

- Jeg blev overrasket, for jeg har brugt 30 år på at jagte socialdemokrater.

Det samme har Løkke jo, og da Mette Frederiksen ikke ligefrem blev væltet omkuld af hans kærlighedserklæring, gik han tilbage til at tale om grimt om Socialdemokratiet.

Tak
Trods al sprælleriet led regeringen et klart nederlag, men Løkke syntes alligevel, at han burde fortsætte som Venstres leder:

- Jeg og Venstre har en ambition om at tage nøglerne til Statsministeriet igen, meddelte han.

Den idé var hans partifæller slet ikke med på, og under megen råben og skrigen og hagen sig fast i dørkarmen lykkedes det dem til sidst at få Løkke til at gå af.

Lars Løkke fortjener endnu en torsk som tak for underholdingen.

Vælg en torsk

Lars Løkke Rasmussen er tiende og sidste bud på, hvem der skal kåres som Ekstra Bladets Nytårstorsk 2019.

Forhenværende vildt meget Simon Emil Ammitzbøll-Bille, Anders fra ’Gift ved første blik’, kulturudvalgsformand Lene Due, MF for SF Karsten Hønge, DF-leder Kristian Thulesen Dahl, letbanedirektør Michael Borre, statsminister Mette Frederiksen, partileder Rasmus Paludan og diva Ghita Nørby er allerede halet på land, og i dag er der stemmeseddel i avisen på side 21.

Du kan også her se samtlige nominerede, og fra i morgen kan du også stemme her på ekstrabladet.dk.

Ikke blot kan du glæde dig over at have gjort din demokratiske pligt. Du kan også vinde fine præmier.

Ghita Nørby er det niende bud på, hvem der skal være Ekstra Bladets Nytårstorsk 2019. Tegning: Morten Ingemann Samfund Årets nytårstorsk: Baronessen fra helvede  

Rasmus Paludan er det ottende bud på, hvem der skal være Ekstra Bladets Nytårstorsk 2019. Tegning: Morten Ingemann Samfund Årets nytårstorsk: Rasmus Pyroman  

Mette Frederiksen er det syvende bud på, hvem der skal være Ekstra Bladets Nytårstorsk 2019. Tegning: Morten Ingemann Samfund Årets nytårstorsk: Hemmelige Mette  

Michael Borre er det sjette bud på, hvem der skal være Ekstra Bladets Nytårstorsk 2019. Tegning: Morten Ingemann Samfund Årets nytårstorsk: Ismanden  

Kristian Thulesen Dahl er det femte bud på, hvem der skal være Ekstra Bladets Nytårstorsk 2019. Tegning: Morten Ingemann Samfund Årets nytårstorsk: Taber-Tulle  

Karsten Hønge er det fjerde bud på, hvem der skal være Ekstra Bladets Nytårstorsk 2019. Tegning: Morten Ingemann Samfund Årets nytårstorsk: Høngerøven  

Lene Due, formand for Rødovre Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, er det tredie bud på, hvem der skal være Ekstra Bladets Nytårstorsk 2019. Tegning: Morten Ingemann Samfund Årets nytårstorsk: Øl-benægteren  

Anders fra 'Gift ved første blik' er det andet bud på, hvem der skal være Ekstra Bladets Nytårstorsk 2019. Tegning: Morten Ingemann Samfund Årets nytårstorsk: Anders Linselus  

Simon Emil Ammitzbøll-Bille er det første bud på, hvem der skal være Ekstra Bladets Nytårstorsk 2019. Tegning: Morten Ingemann Samfund Årets nytårstorsk: Gummimanden  

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Quiz og vind: Er du torske-ekspert?


Klik på billedet herover, og deltag i konkurrencen.
Klik på billedet herover, og deltag i konkurrencen.
 

64 kommentarer
Vis kommentarer