Årets nytårstorsk: Ridder Løkke

Vi skal snart have kåret Ekstra Bladets nytårstorsk 2018. Herunder kan du læse om den ottende kandidat

Skal Lars Løkke Rasmussen have den ubestridte ære af at blive kåret som årets Nytårstorsk af Ekstra Bladet? Han er i hvert fald vores ottende bud på en vinder. De sidste to følger de kommende dage. Tegning: Morten Ingemann
Skal Lars Løkke Rasmussen have den ubestridte ære af at blive kåret som årets Nytårstorsk af Ekstra Bladet? Han er i hvert fald vores ottende bud på en vinder. De sidste to følger de kommende dage. Tegning: Morten Ingemann


Beskæftiger man sig med torsk, er Lars Løkke Rasmussen gaven, der bare bliver ved med at give. I år er det ikke mindre end niende gang, han nomineres til Ekstra Bladets Nytårstorsk, og to gange har han stået med den store fisk i favnen.

Særlig skønt er det denne gang, fordi Løkkes første nytårstorsk gav anledning til det forløb, der er hovedårsagen til, at han er nomineret i år.

Vi taler historieskrivning her. Løkke forklarede selv til Politiken:

– Det begyndte med, at jeg fik den her latterlige nytårstorsk af Ekstra Bladet i 2013.

Stolt
Jeg ved virkelig ikke, hvad Løkke mener med latterlig, for han har da været både taknemmelig og stolt, hver gang jeg har overrakt ham den store fisk. Politiken citerer ham nok ikke korrekt.

Nå, men den torsk, som jeg skænkede Løkke i 2013, gav anledning til et torskegilde, hvor han indsamlede penge til Løkkefonden, der har som mål at hjælpe drenge på kanten tilbage til fællesskabet.

Medmindre den har som mål at hjælpe Løkke. Der er på det seneste opstået nogen tvivl om den sag.

Torskegildet fik storfisker og kvotekonge John-Anker Hametner Larsen til at henvende sig og sige, at sådan et gilde ville han også gerne holde i Thyborøn, og Løkke var inviteret.

Siden er gildet blevet en tradition. Også de år hvor Løkke ikke har scoret Ekstra Bladets Nytårstorsk.

Insinuation
Løkkes regering modarbejdede i flere år de stramninger over for kvotekongerne, som et flertal i Folketinget ønskede, men da statsministeren for godt et år siden i Miljø- og Fødevareudvalget blev stillet spørgsmål om hans forhold til storfiskerne, blev han rasende:

– Og så vælger jeg at overhøre den her mærkelige insinuering om, at jeg skulle kende kvotekonger. Jeg synes, den er, for nu at sige det på dansk, ulækker og uværdig.

I bedre humør blev han næppe, da Ekstra Bladet i januar afslørede, at han havde tilbragt en uge i et labert sommerhus i Skagen i højsæsonen 2016.

Opholdet var en gave fra kvotekongen Hametner. En gave til mindst 11.000 kroner.

Tegning: Morten Ingemann
Tegning: Morten Ingemann
 

Privatliv
Så kan det nok være, Løkke blev kaldt i samråd, for havde han ikke lige sagt, at han ikke kendte kvotekonger?

Det viste sig imidlertid, at Løkke i virkeligheden er to personer, privat-Lars og statsminister-Lars. Så der var mange spørgsmål, han ikke ville svare på, for de handlede om privat-Lars:

– Hvem jeg spiser med privat, hvem jeg besøger privat, hvem jeg bruger min fritid med, det er privat.

Nogle år før udtalte han ellers:

– Jeg har den holdning, at det at være minister er en funktion, og den bærer man på sig, hele året alle døgnets 24 timer.

Men det var altså ikke ment på den måde.

I marts blev to nordsjællandske politifolk i øvrigt idømt 20 dages betinget fængsel for at have modtaget bestikkelse. Rigmanden Karsten Ree havde betalt en del af deres udgifter på en rejse til Afrika.

Heldigt for Løkke, at han ikke er politimand ...

PET-vagter
Senere på året slog Løkke til igen på en måde, der rækker ud efter torsken.

Ekstra Bladet afslørede, at fru Løkke havde været til samtale med sin chef, Anne Birgitte Klange, der er rektor på N. Zahles Gymnasieskole.

Samtalen var af en sådan karakter, at man typisk ville medbringe sin tillidsrepræsentant. Ikke her. Med som bisidder havde hun landets statsminister.

Ja, det var muligvis privat-Lars, men det var ikke nemt for rektoren at se, for han havde sine PET-vagter med.

Lige meget hjalp det. Samtalen mundede ud i, at Sólrun Løkke måtte forlade sin stilling ’efter gensidig aftale’.

Ridderlighed
Naturligvis forsvarer en god ægtemand sin hustru, og ridderlighed er en dyd, som jeg respekterer, men for pokker da.

Regeringen kan træffe beslutninger, der har vidtrækkende konsekvenser for N. Zahles Gymnasieskole og rektor. Så burde det være indlysende, at regeringens leder ikke kan være part i sådan et møde.

Der er mere, men der er ikke plads.

Lars Løkke har igen ydet en stor indsats for at score torsken – men det har kandidaten i morgen godt nok også.

Det store torskevalg

Lars Løkke er det ottende bud på, hvem der skal kåres som Ekstra Bladets Nytårstorsk 2018. Finansminister Kristian Jensen, regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, fodboldspiller Nicklas Bendtner, fhv. bankdirektør Thomas Borgen, fhv. borgmester Niko Grünfeld, støvlefabrikant Ilse Jacobsen samt fodboldparret Claus-Bretton Meyer og Mads Øland er allerede i hyttefadet, og der er yderligere to at se frem til.

Siden følger en stemmeseddel i avisen, så du kan deltage i afgørelsen af, hvem der er årets største torsk.

Du kan også her på ekstrabladet.dk se samtlige nominerede, efterhånden som de bliver præsenteret, og til den tid vil der også blive mulighed for at stemme her.

Ikke blot kan du glæde dig over at have deltaget i årets vigtigste valg. Du kan også vinde fine præmier.

Læs om de forrige kandidater her:

Årets nytårstorsk: Dumme i bolden

Årets Nytårstorsk: Støvledamen

Årets nytårstorsk: Gokkeborgmesteren

Årets nytårstorsk: Dansk vask og strygning

Årets nytårstorsk: Lord i lænker

Årets nytårstorsk: Sundhedspladasken

Årets nytårstorsk: Smadremanden

44 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere