Årets nytårstorsk: Støvledamen

Vi skal snart have kåret Ekstra Bladets nytårstorsk 2018. Herunder kan du læse om den sjette kandidat

Skal Ilse Jacobsen have den ubestridte ære af at blive kåret som årets Nytårstorsk af Ekstra Bladet? Hun er i hvert fald vores sjette bud på en vinder. De andre følger de kommende dage. Tegning: Morten Ingemann
Skal Ilse Jacobsen have den ubestridte ære af at blive kåret som årets Nytårstorsk af Ekstra Bladet? Hun er i hvert fald vores sjette bud på en vinder. De andre følger de kommende dage. Tegning: Morten Ingemann


Den første søndag i efterårsferien solgte Berlingske vældig godt i Hornbæk. Jesper Bo Jacobsen, som er gift med Ilse Jacobsen og direktør i hendes koncern, kørte nemlig rundt i byen og købte samtlige tilgængelige eksemplarer af avisen.

I den famøse tryksag var der en prisværdig grundig og veldokumenteret beskrivelse af dronningen af Hornbæks adfærd over for sine ansatte. Det var ikke læsning for sarte sjæle, og den oplevelse ville Jesper Bo Jacobsen gerne spare borgerne i Hornbæk for.

Nu bliver Ilse Jacobsen så nomineret til Ekstra Bladets Nytårstorsk, og måske vil hendes mand igen gå på avisopkøb.

Jeg håber, vi har trykt rigeligt.

Gummistøvler
Ilse Jacobsen åbnede sin første butik for 25 år siden i Hornbæk. Oprindeligt slog hun sig op på gummistøvler og regnfrakker, men siden er virksomheden vokset, så den i dag består af 15 konceptbutikker, kurbad, restaurant og flere blomsterbutikker.

Virksomheden sælger sine produkter i 26 lande og har over 100 medarbejdere.

Ilse Jacobsen er også kendt fra DR’s iværksætterprogram ’Løvens hule’, og da regeringen i år nedsatte et stresspanel, blev hun bedt om at deltage. Hun takkede nej, og det var på en måde ærgerligt.

Hun ved nemlig om nogen, hvordan man skaber stressede medarbejdere.

Helt tilbage i 2002 sagde hun til Ekstra Bladet:

– Der findes mange svage mennesker, og den slags er der ikke plads til i min virksomhed.

Så mærker man vel nok, hvor det bærer hen, ikke?

Tegning: Morten Ingemann
Tegning: Morten Ingemann

Utilregnelig
Berlingske har talt med flere end 40 tidligere medarbejdere, som kalder støvlefabrikanten ’hidsig’, ’grov’, ’uempatisk’ og ’intrigant’.

Som en, der har arbejdet tæt på Jacobsen, formulerer det:

’Hun kan være ekstremt grov og fuldstændig utilregnelig. Og det er et ekstremt stressende sted at arbejde. Man kan næsten ikke få luft.’

En anden fortæller:

’Det var hverdag, at folk græd, fordi de havde fået et møgfald foran alle andre.’

Mange af de tidligere medarbejdere ønsker at være anonyme, men ikke alle. Søs Righolt nåede at være ansat som pressechef i næsten tre måneder:

’Der var en grænseløshed, jeg aldrig har oplevet før. Hun overskred alle grænser for, hvordan man kan behandle sine medarbejdere. Medarbejdere blev konstant ydmyget, overvåget og skældt ud’.

Løgne
Berlingske fortæller om Michael Brown, der arbejdede som kok i Jacobsens kurbad. Også han blev træt af den behandling, han blev udsat for, så han sagde op og fik nyt job i Kulturværftet i Helsingør.

Da han tiltrådte, konfronterede hans nye chefer ham. De havde haft Ilse Jacobsen i telefonen, og hun havde advaret dem mod Michael Brown:

Han havde psykiske problemer, en operation i hånden havde gjort ham uarbejdsdygtig, og han var svær at samarbejde med. Desuden havde han ægteskabelige problemer, og hans selvbyggede hus var nok ulovligt.

Intet af det havde noget på sig, men kunne nemt have kostet Michael Brown det nye job.

Politianmeldt
I øvrigt viste det sig, at hans feriekonto var tom. Hans fagforening, 3F, meldte Ilse Jacobsen til politiet, men inden sagen kom for retten, gik Kurbadet konkurs, og han fik sine penge af Lønmodtagernes Garantifond.

Ilse Jacobsen overlod regningen til os andre, mens hun driver Kurbadet videre under personligt ejerskab.

Mange andre tidligere ansatte har også været omkring deres fagforening eller i retten for at få de penge, som de har til gode.

Som Mette Høgh, der er formand for HK Handel i Hovedstaden, siger til Berlingske:

’Hun er ikke en ordentlig arbejdsgiver’.

Så har Mette Høgh sandt for dyden ikke sagt for meget.

Ilse Jacobsen fortjener i den grad en torsk – men det gør kandidaten i morgen godt nok også.

Vælg en torsk

Ilse Jacobsen er det sjette bud på, hvem der skal kåres som Ekstra Bladets Nytårstorsk 2018. Finansminister Kristian Jensen, regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, fodboldspiller Nicklas Bendtner, fhv. bankdirektør Thomas Borgen og fhv. borgmester Niko Grünfeld er allerede i hyttefadet, og der er yderligere fire at se frem til.

Siden følger en stemmeseddel i avisen, så du kan deltage i afgørelsen af, hvem der er årets største torsk. Du kan også her på ekstrabladet.dk se samtlige nominerede, efterhånden som de bliver præsenteret, og til den tid vil der også blive mulighed for at stemme her.

Ikke blot kan du glæde dig over at have deltaget i årets vigtigste valg. Du kan også vinde fine præmier.

Læs om de forrrige kandidater her:

Årets nytårstorsk: Gokkeborgmesteren

Årets nytårstorsk: Dansk vask og strygning

Årets nytårstorsk: Lord i lænker

Årets nytårstorsk: Sundhedspladasken

Årets nytårstorsk: Smadremanden

26 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere