Årets pressefoto kåret i dag: Se galleri af tidligere vindere

I dag blev årets pressefoto kåret indenfor kategorier som årets pressefoto, portræt, nyhedsbillede og mange flere

Lars Hansen tog i 1984 et billede, der blev årets bedste.
Lars Hansen tog i 1984 et billede, der blev årets bedste.

36 fotografer og multimediedesignere var nomineret til dette års pressefoto. Tre af de nominerede var Ekstra Bladets fotografer Anthon Unger, Philip Davali og Rumle Skafte.

Igennem tiderne har der været ikoniske billeder, som viser et øjeblik af historien eller en følelse, som vi alle kan relatere til. Her får du nogle af de fotografier, som tidligere har vundet årets pressefoto.

Billedet er taget af Morten Langkilde under en dansk militærøvelse i 1981.

Et billede af Mogens Glistrup under hans valgturné. Billedet er taget af Ole Lind, som vandt årets pressefoto 1981/82.

Årets pressefoto 1984 taget af Lars Hansen. Billedet er fra begravelsen af rockergruppen Bullshits præsident "Makrellen". Han blev slået ihjel af Jørn 'Jønke' Nielsen, som var fra den rivaliserende rockerklub Hells Angels. Han blev idømt 16 års fængsel for mordet.

 

Her er årets pressefoto 1985 taget af fotograf Jan Unger. Billedet er af en tvangsfiksering.

Lars Poulsen vandt i 1988/89 årets pressefoto, da han tog et billede af en palæstinensisk flygtning der har forsøgt at sprætte sig selv op i Kvicklys cafeteria i Næstved. Inden han føres bort, får han en slurk kaffe.

Fotografen Gert Jensen tog et øjebliksbillede af en mand, som springer ud fra 5. sal. Det vandt han årets pressefoto for i 1991/92.

 

Årets pressefoto 1992/93 blev taget af Kim Agersten, der fanger landsholdsspilleren Henrik Larsen, der lykønskes af sine kammerater efter en scoring.

 

Billedet her er taget af Tine Harden og vandt årets pressefoto i 1993. Det er Uffe Ellemann-Jensen der er i skjul bag et EU-flag.

Vinder i kategorien Årets sportsbillede 1997/98 af fotograf Claus Bjørn Larsen. Fotoet viser Hubertusjagt i Dyrehaven.

I 2007 vandt dette billede årets pressefoto. Det er fra en af de mange gadekampe, som hærgede Nørrebro i København under salget af Ungdomshuset på Jagtvej 69. Billedet er taget af Carsten Snejbjerg.

Helle Thorning-Schmidts 1. maj 2013 blev fanget af Ekstra Bladets fotograf Anthon Unger. Partiformanden forlader Østerbro, hvor hun har holdt sin første tale klokken 7 om morgenen. Billedet vandt årets pressefoto.

En stjerne i himlen - det kaldte Ekstra Bladets prisbelønnede fotograf, Thomas Lekfeldt, sin 40 billeder lange bevægende serie om den femårige Vibe, som i juni 2007 fik konstateret kræft i hjernen. Lekfeldt fulgte den Vibe, hendes forældre, tvillingesøsteren Lærke, lægerne og plejerne indtil den dag i januar 2009, hvor Vibe, syv år gammel, blev begravet efter at have tabt kampen. Billedet vandt årets pressefoto i 2010.

14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere