Annonce:
Annonce:

Absurd fravær: Chefen må ikke fyre ham

Selvom manden har været fraværende i 1614 timer uden at give forklaring på sit fravær, er chefen nødt til at beholde ham på kontoret

Den føderale forvaltningsdomstol i Leipzig har fået det sidste ord i sagen. Foto: Jan Woitas/Ritzau Scanpix
Den føderale forvaltningsdomstol i Leipzig har fået det sidste ord i sagen. Foto: Jan Woitas/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Det kan være svært at stå op om morgenen.

For en ledende embedsmand i det føderale finanstilsyn i den tyske delstat Nordrhin-Vestfalen har det formentlig været rigtig svært. Intet mindre end 816 dage på blot fire år er han nemlig kommet for sent på arbejde om morgenen.

Efter 1614 timers fravær fik chefen så meget nok af den knap så mødestandhaftige medarbejder, at han indledte en disciplinærsag mod ham. Alligevel får manden lov til at beholde sit job.

Kan ikke fyres
Chefen i finanstilsynet indgav i første omgang en klage over medarbejderen til en domstol i Düsseldorf, skriver Bild. Her fik chefen medhold, og medarbejderen blev fjernet fra sin stilling.

Annonce:

Det fik dog manden til at klage over afgørelsen. En højere domstol i Münster afviste her klagen med begrundelsen, at bevidst fravær fra arbejde i en tidsperiode, som kan sidestilles med flere måneders ubegrundet fravær fra arbejdspladsen, er et klart fyringsgrundlag.

Her stopper sagen dog ikke.

Embedsmanden tog nemlig sagen videre til den føderale forvaltningsdomstol i Leipzig. Her valgte man stik imod de to lavere domstole at omstøde kendelsen, så det nu ikke længere var muligt for chefen at fyre den pågældende medarbejder på grund af massivt fravær.

Chefen skulle have givet den genstridige medarbejder advarsler i forløbet, hvilket retten mente ikke var gjort i tilstrækkeligt omfang.

Til gengæld kunne dommeren gå med til, at manden blev degraderet til en lavere stilling i embedsværket. Den mulighed tog chefen uden at blinke.

Hvordan dommen har påvirket stemningen på kontoret, melder historien dog intet om.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: