Absurd valgcirkus i Nykredit

Medlemmer af Foreningen Nykredit skal tvangs-deltage i et timelangt valgmøde for at få lov til at stemme

Ole Roed Jensen, kandidat for de kritiske lånere, kalder det vanvittigt, at man skal tvangsindlægges til et to og en halv times valgmøde for at få lov til at afgive sin stemme. Foto: Privatfoto
Ole Roed Jensen, kandidat for de kritiske lånere, kalder det vanvittigt, at man skal tvangsindlægges til et to og en halv times valgmøde for at få lov til at afgive sin stemme. Foto: Privatfoto

 

Valget til Foreningen Nykredits repræsentantskab har udviklet sig til en ren farce.

Det mener, Ole Roed Jensen, civilingeniør og kandidat for de kritiske kunder i foreningen Consum, der ved valget i Sydjylland i morgen og på Sjælland onsdag forsøger at udfordre bestyrelsens kandidater.

- Det er helt hul i hovedet, siger han om det sidste påfund fra Nykredits side.

- Jeg tror såmænd ikke, det er svindel. Jeg tror, det er sjusk. Men tilsammen er det jo alvorlige fejl, siger Jens Vesterbæk, formand for Consum, om de afviste fuldmagter fra fuldgyldige medlemmer. (Foto: Ernst van Norde) Samfund - 6. mar. 2016 - kl. 19:23 Rod og kaos op til valg i Nykredit

Det viser sig nemlig, at de stemmeberettigende ikke bare kan komme og afgive deres stemme inden for det angivne tidsrum fra kl. 18,30 til kl. 21.

For at stemme skal de først tvangsindlægges til at deltage i det to og en halv time lange valgmøde.

- Vi har alle sammen opfattet det således, at man kan komme og stemme indenfor det pågældende tidsinterval.

- Nu oplyses det pludselig, at der på aftenen skal være indlæg, spisning osv., og at der skal være afstemning på et bestemt klokkeslæt. Det er en helt urimelig ny restriktion, der nu er indført, siger Ole Roed Jensen.

Hør mere om sagen her

Uanstændigt
Han kalder det, som han ser som et nyt benspænd fra Nykredits side, for uanstændigt.

- Først bestemmer de, at der kun er ét sted, man kan stemme i hele det sønderjyske område, nemlig i Kolding. Så bestemmer de, at man skal møde personligt op på stedet i et bestemt tidsrum.

Se også: Sure Nykredit-kunder vil tale alle danske boligejeres sag

- Og nu viser det sig, at uanset, om man kommer kørende fra Tønder eller Sønderborg, så er man tvunget til at blive der i flere timer på en hverdagsaften, hvor mange skal på arbejde dagen efter.

Det er helt vanvittigt, mener Ole Roed Jensen.

- Så begejstret er man ikke, når man er kørt helt fra f.eks. Sønderborg, at man så skal sidde i flere timer til et valgmøde for at få lov til at afgive sin stemme. Det er jo absurd.

Som tidligere omtalt hører Bornholm med til valgområde Sjælland ved valget. Det betyder, at bornholmere, der ønsker at afgive deres stemme, skal rejse hele vejen fra Bornholm til Roskilde, hvor valget foregår.

Ole Lund, sekretariatschef i Foreningen Nykredit, afviser kritikken.

- Vi mener, det er vigtigt, at man kommer og hører, hvad kandidaterne står for, inden man stemmer. Derfor har vi indrettet afstemningen sådan, at man kommer og møder kandidaterne, før man stemmer.

Valg fyldt med benspænd

Det har ikke været nogen nem sag at få lov som almindeligt medlem at stille op til repræsentantskabsvalget i Foreningen Nykredit, der er den øverste myndighed i Nykredit-koncernen. For at sige det mildt.

* For at stille op eller deltage i valget, skal du være medlem af Foreningen Nykredit senest, da valget blev udskrevet. Det blev det allerede i efteråret, så alle de nye utilfredse kunder i Totalkredit har ikke mulighed for at stemme, med mindre de var medlemmer allerede den gang.

* Kunder i Nykredit er fødte medlemmer af foreningen. Er du kunde i Totalkredit, som langt de fleste er, skal du selv melde dig ind, med mindre lånet formidlet gennem Nykredit efter september 2014.

* Totalkredit-kunderne har aldrig fået at vide, at de kunne blive medlem af foreningen.

* Der har aldrig tidligere været kampvalg om posterne. ’Valgene’ blev annonceret i små annoncer i lokalaviserne, typisk i juledagene, hvor folk har andet at tænke på. Det vil sige, at bestyrelsen frit har kunnet plukke deres foretrukne personer til repræsentantskabet.

* Foreningen har ikke haft sin egne hjemmeside før for kort tid siden. Ringede du ind til Nykredit, havde omstillingen aldrig hørt om Foreningen Nykredit.

* Vil du stille op, skal du skaffe 25 stillere. De skal opfylde de samme kriterier for medlemskab. Nykredit vil ikke hjælpe dig med at fortælle, hvem i dit område, der er medlemmer. Du skal altså selv finde ud af, hvem i dit område, der har lån i koncernen. Så skal du ud og stemme dørklokker.

* Bestyrelsens kandidater skal ikke skaffe stillere.

* Det er det samme, hvis du vil have fuldmagter. Igen får du ingen hjælp. Du skal selv ud og finde boligejere med lån i Nykredit eller Totalkredit.

* Der er alle mulige frister, der skal overholdes. F.eks. skal du tilmelde dig valget seneste 14 dage, før det afholdes. Det vil sige, at de Totalkreditlånere, der er utilfredse med de forhøjede bidragssatser, ikke har kunnet nå at melde sig til.

59 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere