Annonce:
Annonce:

Absurde bonusser i sigte: Én ansat står til 300 millioner kroner

Bonusserne er dog ikke blevet udbetalt, og det vil de heller ikke, lyder det fra Energi Danmark

Foto: Marcus Emil Christensen/Ritzau Scanpix
Foto: Marcus Emil Christensen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Energisektoren har kronede dage.

Mens de fleste danskere har kæmpet med høje energiregninger det seneste år, har enkelte medarbejdere i et dansk energiselskab i stedet optjent absurde bonusser.

Tidligere har erhvervsmediet Finans afsløret, at der gives bonusser på helt op til trecifrede millionbeløb i selskaberne, der handler med energi i form af strøm og gas.

Nu viser endnu en afsløring fra Finans, at to ledende medarbejdere i energiselskabet Energi Danmark står til at dele mere end en halv milliard kroner.

Ikke udbetalt
De to nøglemedarbejdere fra Energi Danmark, der ejes af Andel og NRGi, står således til at skulle have henholdsvis 300 og 250 millioner kroner i bonusser for deres indsats i 2022.

Men hos Andel lyder det til Finans, at man ikke vil udbetale de store bonusser på grund af et loft på disse.

Annonce:

'Aftalen, der var en kollektivt forhandlet bonusordning, var indgået af den administrerende direktør for selskabet på det tidspunkt (Jørgen Holm Westergaard, red.). Vi kan i den forbindelse understrege, at der ikke udbetales resultatbonusser for 2022 på hverken to- eller trecifrede millionbeløb, hvilket er indregnet i selskabets regnskab, der offentliggøres i starten af maj. Det er Energi Danmarks klare politik, at bonusser er med cap/loft – det har det været tidligere, og det er det fortsat', skriver kommunikationsdirektør Rikke Trikker.

Nægter at stille op
Hverken Andel eller NRGi vil oplyse, hvor meget de to medarbejdere så står til at få udbetalt i bonus.

Her vil man heller ikke ud med, hvordan de to medarbejdere forholder sig til, at de ikke får de store beløb sat ind på bankbogen.

Man afviser ligeledes at stille op til interview om Energi Danmarks bonusordning.

Både Dansk Folkeparti og Enhedslisten krævet sagen om de høje bonusser kulegravet.

Til Ekstra Bladet oplyser Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, mandag morgen, at han senere mandag vil drøfte netop denne sag med energiforligskredsen.

Det er 400.000 kunder på Sjælland, som ejer Andel, mens 225.000 østjyske kunder ejer NRGi.

I Norge har en lignende sag ramt medierne. Her er befolkningen dybt forarget over de vilde bonusser, som det statsejede energiselskab har udbetalt til ansatte.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: