Ad! Muselort fundet ved bland-selv-slik i Bilka

Hos Bilka i Næstved Storcenter er der fundet muselort ved supermarkedets bland-selv-slik og brødafdeling

Bilka i Næstved Storcenter har haft problemer med mus i afdelingen ved bland-selv slikket. Foto: POLFOTO
Bilka i Næstved Storcenter har haft problemer med mus i afdelingen ved bland-selv slikket. Foto: POLFOTO
Følg Samfund

Ved en fødevarekontrol af Bilka i Næstved Storcenter, er der fundet muselort i området omkring bland-selv-slikket.

- Selve inventaret til ta'selv slik fremstår med snavs i form af hår, støv, græsstrå, slikrester, og der var beskidt med støv, snavs, spildt slik og museekskrementer under inventaret, skriver Fødevarestyrelsen blandt andet i deres kontrolrapport.

Brugerhenvendelse
Kontrolbesøget skete på baggrund af en henvendelse fra en kunde i Bilka, som henvendte sig til Fødevarestyrelsen 30. juni 2017, fordi hun havde set en mus ved bland-selv-slikket, hvorefter hun gjorde personalet opmærksom på det.

Samme dag kontaktede Fødevarestyrelsen Bilka, som oplyste, at der havde været problemer med mus ved brødafdelingen, der i den pågældende Bilka ligger ved siden af bland-selv-slikket. Bilka oplyste, at de 18. april fangede en mus i området.

- Virksomheden har således haft kendskab til, at der var mus i brødafdelingen og nu også i slikafdelingen i perioden fra midten af april 2017. Virksomheden har ikke haft lukket for salg af fødevarer i området, og der kunne ikke fremvises dokumentation for, at virksomheden har sikret, at der ikke sælges farlige fødevarer, som kan have været inficeret af mus, skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten.

 

Forbud og bøde
I forbindelse med episoden vurderer Fødevarestyrelsen, at der er en risiko for, at fødevaresikkerheden ikke kan opretholdes, hvis situationen fortsætter. Derfor har Bilka i Næstved Storcenter fået en sur smiley 2. juli og et forbud mod at sælge fødevarer i området, hvor der er fundet museeksrementer, indtil der er rettet op på situationen. Det resulterer desuden i en bøde på 40.000 kroner til Bilka for markedsføring af farlige fødevarer.

- Følgende er konstateret: Der ligger mange ekskrementer efter mus i området ved ta'selv slikket, nærmere bestemt under inventaret, hvor ta’selv slikket er placeret. Det kunne desuden ved dokumentkontrol konstateres, at der har været aktivitet af mus i brødafdelingen, skriver Fødevarestyrelsen.

- I samråd med skadedyrseksperterne blev varehuset nøje gennemgået, men der blev ikke fundet anledning til at skille inventaret ad i butikken, som er det, der nu har udløst en bøde. Det er vi naturligvis meget ærgerlige over, da vi løbende har orienteret Fødevarestyrelsen om alt, hvad vi foretog os og på ingen måde har sparet på ekstern skadedyrsbekæmpelse, skriver Morten Kirkbak, der er varehuschef i Bilka i Næstved Storcenter, i en mail til Ekstra Bladet.

Bilka har efterfølgende fortalt Fødevarestyrelsen, at der i april blev fjernet inderbeklædningen i brødafdelingen, og blev repareret det hul, som man mener, musene er kommet fra. Desuden er der rapporteret om rengøring og gennemgang af fødevarer.

Kommentar fra Bilka
I mailen til Ekstra Bladet skriver Morten Kirkbak desuden, at de aldrig går på kompromis med hverken fødevaresikkerhed eller ressourcer, når det gælder mistanke om skadedyr.

- Vi rekvirerer altid øjeblikkeligt et eksternt skadedyrsbekæmpelsesfirma til at varetage denne sikringsopgave, hvilket også er sket i dette tilfælde, skriver Morten Kirkbak i mailen.

Og arbejdsrapporter fra et skadedyrsfirma viser også, at de har været til stede i Bilka flere datoer i april og maj samt 2. juni 2017.

- Fødevarestyrelsen har ved deres opfølgningsbesøg tre dage efter kunne konstatere, at forholdene er bragt i orden og inventaret har været desinficeret, hvilket igen udløste en glad smiley til Bilka Næstved, skriver Morten Kirkbak afslutningsvist i mailen.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.