Annonce:
Annonce:

Adam Holm: Det forstærker mine mistanker

Efter medfange har undsagt dele af Jeppe Nybroes gidselfortælling konstaterer DR2-værten Adam Holm, at 'man i al journalistik må kræve sandfærdige beretninger'

Til venstre forsidefotoet fra Jeppe Nybroes nye bog om hans tid som gidsel i det nordlige Libanon i begyndelsen af 2014. Til højre Adam Holm. Foto: Bogomslag/Thomas Borberg
Til venstre forsidefotoet fra Jeppe Nybroes nye bog om hans tid som gidsel i det nordlige Libanon i begyndelsen af 2014. Til højre Adam Holm. Foto: Bogomslag/Thomas Borberg
Annonce:
Følg Samfund

DR2-journalisten Adam Holm, der med sin stærkt kritiske anmeldelse af Jeppe Nybroes gidsel-bog gav det først skub til den sten, der nu ruller med fuld fart ned ad bjerget og belaster Jeppe Nybroes troværdighed, udtaler nu, at hans indtryk af 'dramatisering og overdrivelse' i Nybroes gidselfortælling er blevet forstærket, efter at Nybroes medfange Rami Aysha har fortalt sin, noget anderledes, version af historien.

Undsiger Nybroe: Vi fik rigelig mad og bad hver dag

- Oplysningerne fra Rami understreger, at der i hvert fald er mere end én vurdering af detaljerne i forløbet og dermed om dele af bogens troværdighed, siger Adam Holm i en skriftlig kommentar og fortsætter:

Annonce:

- At han har oplevet forløbet anderledes end Jeppe bekræfter min egen fornemmelse ved læsning af bogen af, at der var betydelige uklarheder og løse tråde. Personligt er jeg ikke det ringeste i tvivl om, at det har været ganske ubehageligt og krævende for både Jeppe og Rami at sidde som fanger, men der er væsentlige uoverensstemmelser i deres udlægninger, som forstærker indtrykket af dramatisering og overdrivelse. Bundlinjen er, at man i al journalistik må kræve sandfærdige beretninger.

Nybroe-anklager deler vandene på Twitter

I Weekendavisen såede Adam Holm tvivl om dele af Nybroes beretning i bogen 'Kidnappet - i islamisternes fangehul', blandt andet det gidselfoto, der pryder bogen. Hvordan kunne Nybroe se så renskuret ud, hvorfor bar han sit armbåndsur, og hvorfor var der ikke synlige tegn på de tæsk, som Nybroe fortæller om i bogen, spørger Adam Holm blandt andet i anmeldelsen.

Adam Holm står fast ved kritik af Jeppe Nybroe

Nu har Nybroes medfange, den libanesiske journalist Rami Aysha, der sad i et lille rum med sin danske kollega i de 28 dages fangenskab, undsagt nogle af de samme punkter, Holm er inde på i sin anmeldelse.

Det gælder blandt andet billedet af Nybroe, som ifølge Rami Aysha er iscenesat og blev taget, efter at Nybroe selv havde foreslået kidnapperne det.

Rami var gidsel med Nybroe: Iscenesatte foto

Annonce:

Adam Holm afviser over for Ekstra Bladet, at han i forvejen havde talt med Rami Aysha eller var blevet informeret om de detaljer, som den libanesiske journalist i dag har fremlagt.

DR-profilen understreger, at den nye version af begivenhederne ikke nødvendigvis er den sande:

- I mine øjne skal vi huske at optræde kildekritisk over for alle, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at Ramis version heller ikke nødvendigvis er den autoritative sandhed.

Adam Holms chef: DR vil ikke blande sig

Jeppe Nybroes bror om kritik: Det er ærgerligt

Holm har fået en del syrlige reaktioner i kølvandet på sin kritiske anmeldelse af Jeppe Nybroes bog i fredags - blandt fra Jeppe Nybroe selv, broren Jacob Nybroe og bekendte i mediebranchen - og han udtrykker delvis forståelse for reaktionerne:

Annonce:

- Jeg forstår udmærket, at kritik af Jeppes bog kalder på stærke følelser hos de, der synes, at det er udtryk for en nærmest hjerteløs behandling af et offer. Men når man vælger at ytre sig offentligt gennem en bogudgivelse og en stribe interviews, er det ikke rimeligt at forvente kun at blive mødt med sympati og medvilje, hvis der er uklarheder og tvivlsspørgsmål, siger Adam Holm.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jeppe Nybroe.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: