Adoptivbørn skal kunne se biologiske forældre hele livet

Foreningen Adoption & Samfund vil sikre, at adopterede altid skal kunne få at vide, hvem deres forældre er

Adoptivbørn kan først få kontaktoplysninger på deres biologiske forældre, når de bliver 18, men det vil foreningen Adoption & Samfund have lavet om på, så adoptivbørn altid kan finde deres biologiske forældre, skriver Jyllands-Posten

- I Danmark har vi en tradition for, at båndet til de biologiske forældre bliver brudt helt.

- Men det giver ikke altid mening for de adopterede børn, hvor det i stedet kan understøtte barnets identitetsdannelse at have sine biologiske forældre gennem opvæksten, siger formand for Adoption & Samfund Jens Damkjær til Jyllands-Posten.

Foreningen har stillet forslag til såkaldte åbne adoptionslister for alle adopterede, både udenlandsk-adopterede og dansk-adopterede.

Men ikke alle lande har informationer at give, så en åben liste vil kræve samarbejdsaftaler med flere lande.

Forslaget møder dog ikke udelt glæde.

- Det kan blive svært som adoptivbarn at føle sig fuldt integreret og samhørig med sin adoptivfamilie, hvis den biologiske familie bliver for fremtrædende. Det kan gå ud over følelsen af tilhørsforhold, siger psykolog med speciale i adoptioner Anne Jensen til Jyllands-Posten.

I Finland har børn siden 2012 haft ret til kontakt med deres biologiske forældre, hvilket har givet gode erfaringer ifølge Jyllands-Posten.

Jyllands-Posten beretter, at der hvert år er mellem 120 og 300 adoptioner i Danmark, hvoraf omkring 20 er fra danske familier.

2 kommentarer
Vis kommentarer