Adskillige kvæstet: Så hysteriske er de på Black Friday

I USA kan tilbuddene på Black Friday kan være så slagkraftige, at folk ligefrem kommer til skade i kampen om dem

Englændere amok i Tesco Extra. Video: Privatoptagelse
Følg Samfund

Der er hverken mangel på gode tilbud eller købere til selvsamme, når Black Friday løber af stablen verden over

Dagen hvor især elektronik bliver udbudt til lave priser, har over de senere år vundet indpas i Danmark, men tilbudshysteriet til trods, er det fortsat i det fagre udland, det vildeste scenarier udspiller sig.

Rent bluff: Butikker hæver priserne før Black Friday

Ofte er kontroverserne opstået som resultat af den uhensigtsmæssige kombination af meget lave priser og en lagerbeholdning, der ikke matcher efterspørgslen.

Og ikke altid er de blevet løst verbalt - langt fra. Flere end 100 mennesker er sågar kommet til skade i forbindelse med Black Friday, hvis man skal tro sitet 'Black Friday Death Count', der har samlet en liste med nyhedsartikler omhandlende skader og i enkelte tilfælde ligefrem dødsfald pådraget i direkte eller indirekte forbindelse med tilbudsdagen.

Vild kamp i supermarked

Her bliver der kæmpet om et fladskærms-tv, som var det midtpunktet i et kærlighedsdrama i en overspillet sæbeopera. Om fladskærmen rent faktisk overlevede det vilde tovtrækkeri, vides ikke. (Video: AP/Newsflare)

Slagsmål i Guds eget land

USA, som har givet sig selv mottoet 'land of the free and home of the brave', er Black Fridays fader. Nok er de frie og modige, og lige netop de egenskaber må siges at gøre sig gældende, når der skal kæmpes om de bedste tilbud på verdens måske mest kapitalistiske mærkedag. (Video: AP)

Centret agerer koloseum

I situationen her former de omkringstående forbrugere en decideret kamparena for de to tilbuds-gladiatorer, så de kan afgøre deres interne strid. En strid, man jo skulle tro handlede om ære, men nok snarere nogle hundrede dollars. Ordensmagten sætter imidlertid en stopper for jungleloven - i hvert fald for en stund. (Video: Privatoptagelse)

Klodset kunde smider sig selv på køl

I den mere fornøjelige ende finder vi et individ, der i sekvensen har besluttet sig for at tage den mere besværlige vej i håbet om at sikre sig årets julegave. Men lige så kold i røven, han måtte være, lige så - ja - kold i røven, ender han med at blive. (Video: AP/Caters)

Et mirakel

Nej, det er ikke Messias' komme, der har samlet den ekstatiske folkemængde, men derimod et næsten lige så stort mirakel: Elektronik man har råd til. Smilene er at spore hos de stolte sejrherrer, der kan mere eller mindre forhutle sig op til kassen, hvor der bliver sat punktum for årets fangst. Så skal trofæet bare hjem og hænge på væggen.

Følg med her på ekstrabladet.dk, hvor vi giver dig både tips til og advarsler mod den forhåbentlig noget mere fredsommelige tilbudsdag.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Klar til Black Friday? Kend dine rettigheder før du køber

Pas på: Nu drukner du i tilbudsdage fyldt med prisfælder

Kæmpe pris-fælde: Så ringe er skopriserne på Black Friday

Advarer om fup-mails om Black Friday: - Hamrende træls

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind