Advarer mod bakterie: Denne kylling må du ikke spise

Løgimose tilbagekalder kylling på grund af for højt bakterieindhold

Løgismose tilbagekalder Løgismose Kylling, Løgismose Kyllingelår og Løgismose Kyllingebryst samt Princip Kyllingelår og Princip Kyllingebryst, da der er påvist for højt indhold af campylobacter i produkterne.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Produkterne, som er tilbagekaldt

Løgismose Kylling
Løgismose Kyllingelår
Løgismose Kyllingebryst
Princip Kyllingelår
Princip Kyllingebryst

(Sidste anvendelsesdato: 26/06/2017)

Bilka, Netto og Føtex
Løgimose-kyllingprodukterne er solgt i Netto og Føtex Food, mens Princip-produkterne er solgt i Bilka, Føtex og Føtex Food.

Hvis kødet ikke gennemsteges, kan der opstå infektion med campylobacter, oplyser styrelsen. Det kan blandt andet give diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Campylobacter - fra Fødevarestyrelsens hjemmeside

Campylobacter er almindelig i tarmen hos mange dyr, herunder svin, kvæg, kyllinger og hunde. Bakterien kan blive spredt fra dyrenes tarm via gødning eller afføring og under slagtning af dyrene. Campylobacter kan være i fødevarer, som fx kød fra fjerkræ, forurenet drikkevand og upasteuriseret mælk.

Campylobacter er et problem i fødevarer, fordi fx få dråber kødsaft med campylobacter fra råt kød kan være nok til, at man bliver syg. 

Campylobacter kan ikke vokse i fødevarer, og frysning kan minimere risikoen.

Der er flest mennesker, der bliver syge af campylobacter om sommeren. Det skyldes bl.a., at flere rejser til udlandet om sommeren. Men det skyldes også, at flere kyllinger, har campylobacter om sommeren, og der derfor er mere campylobacter i kyllingekød på den årstid.

For at undgå at blive syg af campylobacter, er det derfor vigtigt, at man er meget opmærksom på god køkkenhygiejne, ikke mindst når man håndterer råt kød.

Kilde: Fødevarestyrelsen

42 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere