Annonce:
Annonce:

Advarer mod farlig alkohol i stort ferie-område

Det amerikanske udenrigsministerium advarer rejsende i Mexico mod forgiftet alkohol på feriesteder - en kvinde død og mange er blevet syge med 'black outs'

Arkivfoto fra Playa del Carmen, Mexico. Fotoet er ikke optaget i forbindelse med denne artikel.
Arkivfoto fra Playa del Carmen, Mexico. Fotoet er ikke optaget i forbindelse med denne artikel.
Annonce:
Følg Samfund

Det amerikanske udenrigsministerium advarer nu amerikanske statsborgere mod at drikke større mængder alkohol på de populære feriesteder i Mexico.

Advarslen kommer efter oplysninger om, at der bliver serveret uren og dårlig alkohol på hotellerne.

En kvinde er angiveligt død efter at have indtaget den urene alkohol og adskillige andre er blevet så syge, at de ligefrem har haft 'black outs.'

Ifølge den amerikanske TV station CNN skriver det amerikanske udenrigsministerium  blandt andet således i rejseanbefalingerne for Mexico:

- Hvis du vælger at drikke alkohol, så er det vigtigt kun at drikke moderate mængder og omgående søge læge, hvis du føler dig syg.

Den 20-årige amerikaner Abbey Connor døde i januar på et all-inclusive hotel nær Playa del Carmen i Mexico.

Annonce:

Gravede i sagen
Avisen Milwaukee Journal Sentinel gravede i sagen og modtog talrige henvendelser fra personer, som havde oplevet at blive voldsomt syge efter at have drukket alkohol. Mange havde oplevet regulære tilfælde af 'black outs' under ophold på resorts i Cancun og Playa del Carmen.

Abbey Connor døde på et Iberostar hotel. Og herfra lyder det, at man samarbejder med myndighederne om at få opklaret det tragiske dødsfald.

- Vi prioriterer vore gæsters sikkerhed meget højt og vi er meget kede af denne hændelse, hedder det i en udtalelse fra hotellet.

Ingen klager
Den mexicanske turist-minister Marisol Venegas oplyser til CNN, at der aldrig er kommet klager eller politianmeldelser fra personer, som mener at de har drukket uren alkohol.

Alligevel har det amerikanske udenrigsministerium fundet oplysningerne så alvorlige, at de advarer deres statsborgere under rejse-anbefalingerne for Mexico.

Elleve millioner turister besøger hvert år Mexico. En del af dem kommer fra Danmark.

Borgerservice undersøger
I Udenrigsministeriets Borgerservice kender man ikke umiddelbart til problemer med uren alkohol på de mexicanske feriesteder.

Annonce:

- Vi har ikke fået henvendelser fra danskere om problemet. Og det er ikke noget, som vi har været opmærksomme på. Vi har nu rettet kontakt til vore kolleger i Mexico og afventer et svar fra dem. På grund af tidsforskellen har vi ikke hørt noget endnu, siger Martin Ellehøj, vagthavende chef i Borgerservice, til Ekstra Bladet.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: