Advarer mod listeria: Spis ikke denne tzatziki

Fødevarestyrelsen har netop sendt en varsel, hvor de advarer mod en specifik tzatziki. Der er påvist listeria-bakterier i produktet

Følg Samfund

Hvis du har købt tzatziki fra Eksotiske delikatesser A/S, så gælder det om at tjekke produktet en ekstra gang.

Fødevarestyrelsen har netop sendt en varsel, hvor de beskriver, at firmaet har tilbagekaldt deres tzatziki, fordi der er påvist listeria i produktet. Det kan i værste fald og i meget sjældne tilfælde være livsfarligt.

Ifølge Fødevarestyrelsen er der tale om Tzatziki med en nettovægt på 175 gram. Holdbarhedsdatoen er 23/05/2018, mens produktionsdatoen 18/04/2018

Produktet er solgt i følgende butikker:

Letkøb, Niels Brocks Gade 9, 1574 København V

Magasin Du Nord, København

Nemlig.com

Meny Lyngby, Lyngby Hovedgade 80, 2800 Lyngby

Meny Blåkilde, Blåkildevej 2, 2630 Taastrup

Brugsen Nykøbing Sjælland, Algade 31, 4550 Nykøbing Sjælland

Brugsen Dalby, Lindhardsvej 1, 4690 Haslev

Brugsen Asnæs, Asnæs center 1, 4550 Asnæs

- Fødevarestyrelsen råder forbrugere, som har købt produktet, til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det, lyder det.

Omkring 50 mennesker bliver hvert år smittet af listeria-bakterien. Hvis du i forvejen er sund og rask, så vil du kortvarigt opleve diarré og symptomer på influenza, men det bliver sjældent alvorligt syg.

Men hvis du i forvejen er alvorligt syg, har nedsat immunforsvar eller tager medicin, så kan listeria forårsage blodforgiftning eller meningitis.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale
LIGE NU