Annonce:
Annonce:

Advarer mod ny trend på skoler: 14-årige drikker sig fra sans og samling

Assens Kommune advarer i et brev til forældrene om en ny trend på Facebook, hvor der inviteres til vild fest på forskellige skoler

Annonce:
Følg Samfund

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

'Åben fest'.

Sådan lyder overskriften på den invitation på Facebook, som bliver sendt ud til unge mennesker i Assens Kommune. Festerne finder sted på forskellige skolers matrikler, hvor der bliver lagt op til, at der skal drikkes alkohol. Masser alkohol.

Men nu advarer kommunen mod festerne, efter en SSP-medarbejder mødte op og fandt to 14-årige, der havde drukket sig fra sans og samling.

Det skriver Assens Kommune i et åbent brev til forældrene i området.

'Der har været to af sådanne fester ved Vissenbjerg Skole, hvor der ved den første blev efterladt store mængder øldåser og glasskår. Ved den sidste fest i Vissenbjerg mødte vores SSP-leder op. Han måtte tage sig af to 14-årige, der havde drukket sig fra sans og samling, lyder det i brevet'.

Annonce:

Samtidig oplyser Lars Kofoed, leder af Dagtilbud og Skole i Assens Kommune, at der har fundet lignede fester sted i Årup og Assens.

'Jeg vil derfor appellere til jer som forældre: Tal med jeres barn om, hvad han/hun laver i de lange sommeraftener. Tal med de unge om, at de skal tage sig af hinanden og lade være med at drikke sig så fulde, at de ikke kan styre sig selv, og tal med jeres børn om, at de skal opføre sig ordentligt'.

40-50 stykker
Ekstra Bladet har talt med Lars Kofoed, der oplyser, at de følger udviklingen tæt.

- Vi blev opmærksomme på det her takket være vores leder af SSP. Senest var de omkring 40-50 stykker til stede omkring midnat på ventet på Vissebjerg Skole i alderen 14-25 år.

Annonce:

- Men det her er jo meget svært at håndtere. Det er ikke ulovligt, at de opholder sig på skolen, så vi kan ikke forbyde dem. Vi arbejder tæt sammen med SSP og politiet, men vi kan ikke tage ansvar for det her, men blot opfordre forældre til at tale med deres børn, siger Lars Kofoed til Ekstra Bladet.

Allerede fredag er der lagt op til ny fest på Glamsbjergskolen, som kommunen nu advarer mod. Efter sigende har over 100 mennesker meldt sig til på Facebook.

- Vores SSP-leder vil komme forbi, men det betyder ikke, at han tager ansvar for det. Han vil blot observere, og så vil han naturligvis gribe ind, hvis han opdager en 14-årig, der ligger i busken eller noget i den stil. Det er han forpligtet til, siger Lars Kofoed til Ekstra Bladet.

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Er det et tricktyveri, hr Wammen?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: