Advarer mod populær webshop: Køb ikke disse varer

Forbrugerrådet Tænk advarer mod at købe pleje- og kosmetikprodukter på Wish.com. Der er en risiko for, at de er sundhedsskadelige

De to produkter ligner hinanden, men er forskellige. Foto: Forbrugerrådet Tænk Kemi
De to produkter ligner hinanden, men er forskellige. Foto: Forbrugerrådet Tænk Kemi

Se godt på cremen til venstre og kig så på den til højre. De to cremer fra Nivea ligner til forveksling hinanden, men indholdet er ikke ens. Langt fra.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er bøtten til venstre solgt på den populære netbutik Wish.com og indeholder potentielt sundhedsskadelig kemi.

Og den er ikke det eneste tilfælde.

Ekstra Bladet har onsdag været i kontakt med projektleder hos Forbrugerrådet Tænk Kemi, Stine Müller, der fortæller om risikoen ved at købe kosmetik og andre plejeprodukter fra internetsider udenfor EU.

- Vi anbefaler ikke, at man køber disse produkter uden for EU. Det gør vi ikke, fordi vores undersøgelse viser, at man ikke kan se på varen, hvilke stoffer de indeholder. Der er ingen ingrediensliste, så du ved ikke, hvad der er i, siger Stine Müller til Ekstra Bladet.

Ikke godkendt
Ifølge projektlederen er der også en anden årsag til, at de ikke anbefaler, at man køber kosmetik- og plejeprodukter hos eksempelvis Wish.com. De kan være forskellige fra den danske udgave.

Eksempelvis indeholder Nivea-cremen købt på Wish.com allergifremkaldende stoffer, der er ulovlige i EU. Den sundhedsskadelige Nivea-creme ligner til forveksling den vi kender fra danske butikker, og ud over størrelsen er bøtterne nærmest identiske.

- Den anden side af det er, at der også er solgt en række produkter, som man rent faktisk godt kan se, hvad indeholder. Problemet er bare, at de kan indeholder stoffer, som ikke er godkendt i EU.

- Du kan dermed sagtens købe et Nivea-produkt, men der er en risiko for, at du fået et andet produkt, end hvis du køber det i Danmark, siger Stine Müller til Ekstra Bladet.

Problematiske stoffer
Projektlederen tilføjer, at de også har set eksempler på et L’Oreal-produkt handlet gennem Wish.com, som indeholdt nogle problematiske stoffer, som ikke er i den danske udgave.

Disse stoffer er dog ikke ulovlige, men blot problematiske.

Hun understreger, at Forbrugerrådet ikke er klar over, om produkterne solgt uden for EU er falske produkter eller blot ægte produkter med andre krav.

Wish.com er verdens sjette største virksomhed med fokus på elektronisk handel. Portalen handler hovedsageligt kinesiske produkter.

Ifølge earlymoves.com opnåede de i 2017 op mod to millioner daglige handler på verdensplan, mens det også i Danmark er et af de største online handelsteder.

145 kommentarer
Vis kommentarer