Advarer mod 'smarte' plæneklippere: Det kan ende helt galt

Pindsvin, der kommer i karambolage med robot-plæneklipper, er et stigende problem. Forening advarer nu mod, at man slipper robotterne af syne

Få blot to år siden så foreningen slet ikke problemet, men nu frygter Pindsvinevennerne for udviklingen over sommeren.
Få blot to år siden så foreningen slet ikke problemet, men nu frygter Pindsvinevennerne for udviklingen over sommeren.

Nataktive pindsvin og løsslupne robot-plæneklippere kan være en dødsensfarlig cocktail, hvis robotterne bliver sat i gang om natten og efterfølgende sluppet af syne.

For selvom de små dyr først nu er ved at vågne fra deres hi, er flere af pindsvinene allerede kommet slemt til skade efter at have været i karambolage med robotterne.

Det fortæller, Kenneth Jensen, der er plejer og frivillig hos Pindsvinevennerne i Danmark:

- Vi har allerede modtaget flere henvendelser om tilskadekomne pindsvin. Dyrene lægger sig fladt ned, når de oplever fare, og det gør, at robot-plæneklipperne kan køre over dem og forvolde nogle slemme skader på de små dyr.

Kommer frem om natten
Pindsvinene lever i haver og på græs og kommer primært frem ved skumringstid og om natten, hvor dyrene leder efter føde.

Omvendt trækker de sig tilbage for at sove om dagen, og derfor opfordrer Pindsvinevennerne folk til at slå græs i det tidsrum i stedet.

- Ved at sætte robot-plæneklipperne til at slå græs om natten, er der ingen, der opdager, hvis et pindsvin kommer til skade. Dermed kan det ligge længe, før det får hjælp. Robot-plæneklippere kan være smarte, men vi opfordrer folk til at lade være med at gå fra dem, mens de er i gang, fortæller Kenneth Jensen.

Kan blive et stort problem
Få blot to år siden så foreningen slet ikke problemet med tilskadekomne pindsvin, men nu frygter Kenneth Jensen for udviklingen.

- Det tegner til at blive et stort problem. Det skyldes især, at robot-plæneklipperne er kommet ned i en prisklasse, hvor mange flere kan være med, og så at flere og flere ser det smarte i, at græsset bliver slået, mens man sover, fortæller han.

Finder du et pindsvin, der er kommet til skade, kan Pindsvinevennerne kontaktes på telefon 30141663.