Advarer mod Tinder: Fire ud af ti voldtægter knyttes til netdating

Flere modtagecentre for voldtægtsofre advarer nu mod 'naiv' brug af Tinder. Norsk politi bekræfter tendens

Følg Samfund

Har du haft en uheldig oplevelse med din Tinder-date eller er ligefrem blevet voldtaget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Både politi og flere modtagecentre for voldtægtsofre i Norge siger nu, at antallet af kvinder, som udsættes for et seksuelt overgreb efter at have mødt nogen på nettet eller via dating-apps som Tinder, er stigende.

- Vi begyndte at se en tydelig stigning sidste år i denne kategori, som blandt andet dækker over voldtægter, hvor den første kontakt har været på Tinder eller andre datingsider, siger overbetjent Kari-Janne Lid fra Oslo Politis sektion for volds- og seksualforbrydelser, til avisen VG.

I 2014 faldt 29 procent af alle voldtægtsanmeldelser i Norges hovedstad, Oslo, ind under denne kategori. Sidste år steg denne andel til 40 procent.

Tendensen har fået et modtagecenter for voldtægtsofre i Frederikstad syd for Oslo til at advare mod at bruge Tinder naivt.

- Vi ser flere voldtægter i forbindelse med Tinder-dates. Det er en skræmmende tendens, synes vi, siger centerleder Ann Helen Lomsdalen.

- Der er sket ganske meget i de otte år, jeg har været leder af modtagecentret, tilføjer hun.

Indtil videre har tre ud af ni sager på centret i år omhandlet personer, som er blevet udsat for et overgreb efter at have brugt Tinder.

- Det er i sig selv måske ikke et stort tal, men det er et mønster, vi kan se, siger Ann Helen Lomsdalen til VG.

Avisen skriver, at den har været i kontakt med flere centre i Norge, som oplever samme tendens.

Har du haft en uheldig oplevelse med din Tinder-date eller er ligefrem blevet voldtaget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+