Advarsel om tæt trafik i påskedagene

Langfredag ser ud til at blive den bedste rejsedag i påskeferien

Vejr kan også påvirke trafikken. Hør hvordan påskevejret bliver her, når Ekstra Bladet besøger DMI
Følg Samfund

Påskeferien byder traditionen tro på tæt trafik på motorvejene på tværs af landet og på grænseovergangene mellem Danmark og Tyskland.

Vejdirektoratet opfordrer derfor trafikanterne til at køre på ydertidspunkterne eller i det mindste forberede sig på længere rejsetid.

- Onsdag sidst på eftermiddagen og Skærtorsdag mellem 9-15 ser ud til at blive de mest belastede tidspunkter, siger Jimmy Nyrup fra Vejdirektoratet til Ekstra Bladet.

Påsketrafikken vil især kunne mærkes på Køge Bugt Motorvejen, Vestmotorvejen og Fynske Motorvej, samt på rute 21 til og fra Sjællands Odde, og trafikanter til og fra Tyskland især skal være opmærksomme på øget trafik på Sydmotorvejen, Sønderjyske Motorvej samt Gedser Landevej.

- Hvis man alligevel kører i de mest belastede tidspunkter, så gælder det som altid om at køre efter forholdene. Vi er jo stadig i en årstid, hvor der kan forekomme nattefrost og solen kan stå lavt på himlen, siger Jimmy Nyrup.

Ud over de store hovedfærdselsårer, så forventer Vejdirektoratet også tæt trafik i sommerhusområderne.

Det gælder især sommerhusområderne langs den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland. Forvent derfor også tæt trafik, især på rejsedagene skærtorsdag og 2. påskedag, på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 til Skagen og rute 237 mellem Hornbæk og Tisvildeleje samt på lokale veje i og omkring sommerhus- og feriebyer.

- Når man kører på de mindre veje gælder det også om at holde afstand, siger Jimmy Nyrup.

Vejdirektoratet advarer også om, at der på de store rejsedage i påsken er risiko for forlænget rejsetid og kødannelser ved grænserne på grund af den øgede grænsekontrol.

På udrejsedagene vil dette være tilfældet på grænsestrækningerne mod Sverige, mens det på hjemrejsedagene vil være ved den dansk-tyske grænse mod Danmark ved Frøslev og Padborg.

Hos DSB oplyser trafikinformationschef Tony Bispeskov, at især passagerer på Sjælland skal være opmærksomme på ekstra rejsetid.

- Banedanmark bruger påsken til at udføre sporarbejde på især Sjælland, så vi opfordrer rejsende til at holde øje med rejseplanen, som vil være opdateret, siger Tony Bispeskov.

DSB gør i øvrigt rejsende opmærksom på, at vi skifter til sommertid natten mellem lørdag den 26. marts og søndag den 27. marts.

Følg trafiksituationen på vejene her: Vejdirektoratet

Følg togtrafikken her: Rejseplanen

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+