Annonce:
Annonce:

Advarsel: Operationsbilleder - Indisk dreng får fjernet hale på 18 cm

Ifølge neurokirurg har drengen og hans familie skjult problemet gennem 18 år, men nu har drengen til gengæld fået halen på komedie

En 18-årig indisk dreng kunne ikke klare, at hans hale bare voksede og voksede. Til sidst blev det ham og hans familie for meget. Video: AP/Caters
Annonce:
Følg Samfund

En indisk teenagedreng har fået halen på komedie i både medicinske tidsskrifter, men også i store dele af den indiske og også britiske presse.

Årsagen er, at han netop har været indlagt på et hospital, hvor han har fået fjernet en 18 centimeter lang hale.

Det skriver flere britiske medier - herunder Mirror - på baggrund af medieomtale i Indien.

Halen begyndte ifølge familien at gro kort tid efter, at den 18-årige dreng fyldte 14. Og over årene er halen bare vokset og vokset, så den til sidst målte 18 centimeter.

Læger omkring teenagedrengen vurderer, at det er lidt af en sensation, og hævder i en medicinsk tidsskrift, at halen muligvis er den længste, der nogensinde er blevet registreret. Hidtil har de alene kunnet finde eksempler i journaler på medfødte haler på 12-13 centimeter.

Annonce:

Ventede 18 år
Billeder fra det det indiske sygehus Super Specialty Hospital, som drengen netop har været indlagt på, viser en læge, som måler længden på halen. Drengens forældre var ængstelige med at henvende sig til et hospital med drengens bemærkelsesværdige udvækst. De var bange for den offentlige bevågenhed, som de godt vidste, at drengen ville få i Indien.

Halen måler 18 centimeter. Foto: AP
Halen måler 18 centimeter. Foto: AP

Men de har netop besluttet at trodse følelserne og få fjernet halen alligevel.

De afviser imidlertid at stå frem med navns nævnelse, ligesom også drengen forsøges skjult bedst muligt i de billeder, hospitalet har sendt ud.

Lægerne siger, at drengen kan have udviklet sin hale allerede i fosterstadiet som følge af en fejl i det neurale rør, hvor også rygmarv og hjerne dannes. Halen har først vist sig udvendigt på kroppen, efterhånden som drengen er begyndt at vokse.

Svært at tage tøj på
Drengens mor afviser, at nogen har opdaget noget før nu.

- Jeg har haft ham med til lægen til almindelige børneundersøgelser, men ingen har nogensinde fortalt mig noget, siger hun.

Annonce:

- Min søn var helt normal. Det blev først et problem, da halen groede uden på kroppen. Han blev nødt til at løfte halen hver gang, han skulle skifte tøj, fortsætter moren.

Drengen og hans familie ønsker ikke at stå frem, men til gengæld har de måttet acceptere, at den meget specielle 'lidelse' er så stor en medicinsk sensation, at der skal skrives om det i medicinske tidsskrifter. Foto: AP
Drengen og hans familie ønsker ikke at stå frem, men til gengæld har de måttet acceptere, at den meget specielle 'lidelse' er så stor en medicinsk sensation, at der skal skrives om det i medicinske tidsskrifter. Foto: AP

- Jeg kunne se, at det var meget irriterende og smertefuldt for ham, så jeg valgte til sidst at tage på hospitalet.

Halen er nu blevet fjernet ved en operation.

Frygtede stigmatisering
Et hold af neurokirurger foretog operationen. Ledende overlæge på neurokirurgisk afdeling, doktor Pramod Giri, er af den opfattelse, at der kom til at gå så lang tid med at få fjernet halen, fordi det var pinligt for familien.

- Selv om familien kendte til den usædvanlige vækst, gik de ikke til en læge på grund af den sociale stigmatisering, som der hører med til sådan noget, siger Pramod Giri.

- Generelt opdages sådan en defekt ganske tidligt, og den er synlig lige fra fødslen. Siden den bliver længere med alderen, kan halen ikke forblive uopdaget, fortsætter den ledende overlæge.

Artiklen fortsætter under billedet...

Annonce:

Et røntgenfoto viser halebenets størrelse. Foto: AP
Et røntgenfoto viser halebenets størrelse. Foto: AP

Overlægen mener, at halestumpen burde have været fjernet få måneder efter drengens fødsel.

- Men forældrene og barnet selv skjulte disse kendsgerninger gennem alle årene, forklarer Pramod Giri.

Ikke bare en hudlap
Ifølge lægerne har drengen haft ondt, fordi halen ikke alene er et stykke hud, der hænger og dingler fra den nederste del af ryggen. Der var også et haleben inden i.

- Da halen voksede, og et ben udvikledes inden i den, begyndte halen at presse mod drengens ryg. Både kosmetisk og psykologisk har det været forstyrrende for ham. Derfor henvendte forældrene sig til os. Det er ikke en særlig kompliceret operation, men den udføres af en neurokirurg, fordi halens vækst involverer dele af rygsøjlen, siger overlægen også.

Drengens misvækst kaldes i den lægefaglige verden for 'en neuro-udviklet abnormalitet'.

Artiklen fortsætter under fotoet...

Halen er blevet fjernet ved en operation. Foto: AP
Halen er blevet fjernet ved en operation. Foto: AP

- Tilstanden er meget sjælden og taler for, at den skal omtales i lægefaglige tidsskrifter. Særligt fordi halen er den længste, der er registreret til dato, siger Pramod Giri.

Drengen er nu indlagt i nogle dage til observation. Herefter skal han være på smertestillende medicin en periode, hvorefter han igen er som alle andre teenagedrenge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: