Advarsel til morgentrafikanter: Der er meget glat

Rimtåge, iskolde temperaturer og glatte veje er, hvad de danske morgentrafikanter kan forvente

Det kan være en god ide at køre hjemmefra i god tid fredag morgen. (Foto: Polfoto)
Det kan være en god ide at køre hjemmefra i god tid fredag morgen. (Foto: Polfoto)
Følg Samfund

- Det er koldt som bare...

Sådan lyder den klokkeklare melding fra Vejdirektoratet.

Frosten er over Danmark denne fredag morgen, og derfor opfordres trafikanter til at passe særligt meget på.

- Vejtemperaturen er under frysepunktet, og derfor er der saltet mange steder. Det er over hele linjen, man skal passe på glatte veje, fortæller Kenneth Krohn Oldgreen, vagthavende ved Vejdirektoratet, der giver et ekstra råd med på vejen:

- Hvis man skal køre langt, så vil jeg anbefale trafikanterne, at man for en sikkerhedsskyld tager nogle tæpper med i bilen, såfremt man skulle havarere.

Forsinkelser på Storebæltsbroen

Der skulle være saltet behørigt de fleste steder i landet, men ét af de steder, der mangler, er Storbæltsbroen, som man kan ende med at skulle snegle sig over i de tidlige morgentimer.

- Der bliver kørt med saltspreder på Storebæltsbroen frem til klokken ni-tiden, så der kan godt blive en del forsinkelse på grund af nedsat hastighed, og at der ikke er mulighed for at overhale, siger vagthavende ved Vejdirektoratet.

12 graders frost og rimtåge

Begiver du dig uden for døren, vil du utvivlsomt begive dig ud i frostgrader. Hvor voldsom kulden er, afhænger dog af, hvor i landet, du befinder dig, lyder meldingen fra DMI.

- De fleste steder er der frostvejr. De laveste temperaturer finder jeg i Nord- og Vestsjælland og Sønderjylland, hvor der er ned til 12 graders frost. Ellers er det moderat med tre-otte graders frost, mens Nordjylland er omkring frysepunktet, oplyser Thyge Rasmussen, der er vagthavende meteorolog ved DMI.

Den isnende kulde vil dog ikke vare hele dagen.

- Vinden begynder senere at friske op fra en vestlig retning, og det betyder, at der kommer en mildere luft ind over landet. Når vi når hen omkring middagstid, bør temperaturen være oppe omkring frysepunktet, men vi skal altså regne med en temmelig kold formiddag.

- Derudover er der rimtåge mange steder. Det er specielt i den sydlige del af landet og mange steder på Sjælland, så det skal man bestemt også passe på, lyder vurderingen fra DMI. 

Stort uheld på sønderjysk motorvej

Syd- og Sønderjylland har specielt været udsat for en hård kulde, og i nat var det glatte føre garneret med en tæt tåge skyld i et uheld.

- Vi havde et færdselsuheld ved motorvejen ved Kolding. Det spærrede motorvejen for en tid, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Lars Grønlund til Ekstra Bladet.

- Det var et glatføreuheld, hvor en tre-fire biler kørte sammen. Heldigvis skete der ikke noget alvorligt, og vi skulle lige bruge lidt tid på at rydde op, før vi kunne åbne igen, fortæller han.

Vagtchefen oplyser ydermere, at et par af de implicerede blev kørt på hospitalet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?