Advokat: Derfor bliver udvist dreng IKKE smidt ud i morgen

Advokat Åge Kamp har overtaget Tefik Dulaj og hans families sag om udvisning fra Danmark. Men de rejser, ifølge deres nye advokat, ikke ud af landet i morgen

Her kan du se et interview med Tefik Dulaj

Efter afslag på afslag og i fredags et sidste og endeligt afslag, har den 14-årige Terik Dulaj og hans familie fået at vide, at de skal rejse ud af Danmark i morgen torsdag. Men det kommer i følge deres nye advokat Åge Kamp ikke til at ske.

Tefik Dulaj har sidste skoledag i dag, hvor han gerne vil have sit yndlingsfag fysik. (Foto: Caroline Clante) Samfund - 15. apr. 2015 - kl. 11:14 Sidste skoledag: I morgen bliver han smidt ud af landet

- De har ikke nogle pas og kan derfor ikke rejse ud af landet, siger han.

Sekretariatschef for Udlændingenævnet, Michael Kjærgaard, fortæller, at familier, der bliver udvist, selv skal sørge for udrejse inde for de otte dage efter afgørelsen.

- Men hvis ikke man har et pas, så bliver det selvfølgelig et problem, siger han.

Derfor overgår sagen til Nationalt Udlændingecenter, der skal bistå udrejsen ved at sikre sig, at Kosovo er klar til at modtage familien og andre praktiske ting angående deres udrejse.

- Og den tid bruger vi på at se, om vi kan få ændret afgørelsen, siger advokat Åge Kamp.

Samfund - 15. apr. 2015 - kl. 13:37 Cirkelines far kæmper for udvist dreng

Se også: 7.b vil droppe is: Bruger lejrskole-penge på udvist kammerat

Det vil vi slå på

Der er ifølge Advokat Åge Kamp to ting, som han vil lægge vægt på, når han fortsætter kampen for at beholde Tefik Dulaj og hans familie i Danmark.

- I afgørelsen tager man udgangspunkt i, at faren ikke er så integreret. Men han har taget kørekort i Danmark og har kørt som chauffør for kommunen.

- Han taler ligeledes dansk, selvfølgelig ikke perfekt, men forståeligt, siger Åge Kamp.

Og så er der en generel principsag i, at man ønsker at sende et barn ud af landet, som har opnået tilhørsforhold til landet.

- Normalt siger man, at efter seks til syv års tilknytning kan man blive i landet. Men det er en skønssag. Og da Tefik er velintegreret burde det tale for, at man lader ham og hans forældre blive, siger Åge Kamp.

Han henviser til en tidligere sag, hvor Danmark tabte en sag ved menneskerettighedsdomstolen, da Danmark ikke levede op til Børnekonventionen. Og Tefiks sag er Åge Kamp også villig til at tage helt op i menneskerettighedsdomstolen.

- Nu søger vi fri proces til en retssag, siger han.

Sagen kort:

Tefik Dulaj kom til Danmark med sin familie, da han var 11 år.

Dengang fik familien Dulaj afslag på at opholde sig i Danmark. De fik til gengæld humanitært ophold. Familien Dulaj fik i 2014 afslag på, at få det humanitære ophold forlænget. De har efterfølgende søgt om 'opholdstilladelse af andre årsager', men fik afslag fra udlændingestyrelsen. Det har de klaget over til udlændingenævnet, men fik i fredags endeligt afslag. Familien skal rejse til deres hjemland Kosovo torsdag, da situationen i Kosovo ikke længere er truende for familien.

Tefik Dulajs familie har forsøgt at argumentere for, at de er nødt til at blive i Danmark, da Tefik Dulajs mor er psykisk syg og har brug for medicin. Det argument mener udlændingenævnet ikke, at man kan bruge, da man kan importere medicinen i Kosovo.

De har ligeledes forsøgt at holde fast i at man skal tage hensyn til Tefiks tarv, da han har boet i Danmark over en længere årrække. Men her henviser udlændingenævnet til, at man her skal have været her i seks til syv år i sammenhæng.

Ekstra Bladet har taget kontakt til Udlændingenævnet for at høre deres version, de kan ikke udtale sig om den konkrete sag, men forklarer i generelle vendinger, at man i ansøgninger om 'opholdstilladelse af andre årsager', vurderer, om der er forhold i hjemlandet der gør, at man ikke kan rejse hjem.

209 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere