Advokat dømt for million-bedrageri

Karsten Hagel er frakendt retten til at virke som advokat, efter at han trak 2,5 millioner ud af konkursbo

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. SMS-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Den 59-årige advokat Karsten Hagel er ved Retten i Lyngby dømt for groft skyldnersvig og frakendt retten til at udøve advokatvirksomhed.

Sammen med en konkursramt virksomhedsejer trak advokaten ifølge dommen omkring 2,5 millioner kroner ud af et konkursbo. Det betød, at kreditorerne blev afskåret fra at få pengene.

Det oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - i daglig tale Bagmandspolitiet - i en pressemeddelelse.

Virksomhedsejerens sag er tidligere afgjort i en selvstændig straffesag.

Dommen over Karsten Hagel faldt mandag og lød på et år og tre måneders betinget fængsel samt frakendelse af retten til at udøve advokatvirksomhed indtil videre.

Bagmandspolitiets anklager Niels Vejlby Hansen er godt tilfreds med dommen.

- Advokater skal i deres virke optræde med en særlig agtelse og tillid, der gør dem værdige til at udøve advokatvirksomhed, udtaler han i pressemeddelelsen.

- Det er afgørende, at offentligheden kan have tillid til advokater, og derfor er det tilfredsstillende, at det har mærkbare konsekvenser, når en advokat dømmes for alvorlig økonomisk kriminalitet, siger Niels Vejlby Hansen i pressemeddelelsen.

Både advokaten og anklagemyndigheden har nu to uger til at afgøre, om de vil anke dommen.

Karsten Hagels advokat, Michael Amstrup, oplyser onsdag morgen, at han nu vil drøfte med Hagel, om dommen skal ankes.

Michael Amstrup fortæller, at Hagel nægter sig skyldig i sagen.

50 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere