Advokat: Jeg så ulv under hunde-luftning

Hunde-luftningen foregik i Marbæk Plantage nord for Esbjerg, der er et yndet udflugtsmål for motionister, naturelskere og hunde-ejere

Dette foto er et arkivfoto og altså ikke det præcise billede af den ulv, som advokat Sten Kirk Larsen så i Marbæk Plantage for få dage siden. (Arkivfoto: AP)
Dette foto er et arkivfoto og altså ikke det præcise billede af den ulv, som advokat Sten Kirk Larsen så i Marbæk Plantage for få dage siden. (Arkivfoto: AP)
Følg Samfund

En af Esbjergs mest kendte advokater, Sten Kirk Larsen, melder sig nu i flokken af personer, som har set lyslevende ulve i Danmark.

Til dagbladet JydskeVestkysten fortæller Sten Kirk Larsen, at han i fredags så en stor ulv, mens han luftede sin hund.

Hunde-luftningen foregik i Marbæk Plantage nord for Esbjerg, der er et yndet udflugtsmål for motionister, naturelskere og hunde-ejere.

Sten Kirk Larsen er mangeårig jæger - og han er ikke et sekund i tvivl om, at det var en ulv, der pludselig dukkede op foran ham.

Ulven vendte tilbage
- Jeg befandt mig med hunden i min bil omkring Plantørvej, og et stykke henne ad vejen så jeg et dyr gå over. Først tænkte jeg, at det var et stykke råvildt, men den var for stor.

Skulle det være kronvildt, måtte det være en kalv, og de går ikke alene. Dyret er i færd med at forsvinde ind mellem træerne, hvorefter den stopper op og dernæst er så venlig at gå ud på vejen igen, fortæller Sten Kirk Larsen til JydskeVestkysten.

Advokaten greb sin kikkert for at studere det firbenede fænomen nærmere.

Grå og stor
- Den var grålig og temmelig stor. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det var en ulv, siger advokaten til den vestjyske avis.

Sten Kirk Larsen konstaterer også, at han ikke mere vil lufte sin hund i plantagen. En hund vil aldrig - ifølge advokaten - kunne klare sig i kampen mod en ulv.

Til gengæld er Sten Kirk Larsen ikke bange for sit eget skind. Så han vil fortsætte med at motionere i Marbæk Plantage.

Også andre beboere i området omkring plantagen har i de seneste uger berettet om ulve-observationer i og omkring plantagen.

Der er endvidere set ulve syd for Esbjerg.

Der kommer snart hvalpe
Ulvekender og professionel jæger, Jesper Schytte, er ikke i tvivl om, at det vitterlig er en ulv, som advokaten har set.

- Der er to ulve i området nu. Indenfor et par år vil der også komme hvalpe. Ulvene patruljerer langs kysten for at finde opskyllede fisk, fugle, marsvin og sæler som føde, siger Jesper Schytte til Ekstra Bladet.

I januar tog ulvekenderen et foto på den nærliggende strand. Billedet viser ifølge Jesper Schytte, hvordan ulvene har forsøgt at grave et dødt marsvin op af sandet.

Foto: Jesper Schytte
Foto: Jesper Schytte
 

 

 

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.