Advokatfirmaer nægter at rådgive Trump

En række amerikanske advokatfirmaer afviser at rådgive den amerikanske præsident, som i øjeblikket granskes for mulige forbindelser til Rusland, der kan have haft betydning for udfaldet af præsidentvalget i 2016

Foto: Carolyn Kaster/AP
Foto: Carolyn Kaster/AP
Følg Samfund

Til trods for at Donald Trump er en verdens mest magtfulde mænd, vil advokatfirmaerne i Washington ikke røre ham med en ildtang.

Fem store amerikanske advokatfirmaer har i de seneste dage afvist at yde advokatbistand til den amerikanske præsident i forbindelse med den igangværende efterforskning af en mulig russisk indblanding i Donald Trumps valgkamp i 2016.

Det skriver CNN.

Ifølge kilder tæt på de højprofilerede advokatfirmaer, er der flere grunde til, at de ikke ønsker at arbejde for præsidenten.

Det bliver blandt andet beskrevet, at Donald Trump skulle være en yderst vanskelig klient, fordi han ved flere lejligheder har nægtet at rette sig efter sine advokaters rådgivning.

Putin: Jeg er ligeglad med russisk indblanding i USA-valg

Upopulær i Washington
Advokaterne skulle desuden være afholdende fra at samarbejde med Trump, fordi han er så upopulær i Washington, at en forbindelse til ham vil kunne skade forholdet til advokatfirmaernes øvrige klienter.

- Med en person, der er så polariserende som præsidenten, er det en svær beslutning, om man vil repræsentere ham, siger Philip West, formand for advokatfirmaet Steptoe & Johnson, til CNN.

Steptoe & Johnson, der har base i Washington, er blandt de firmaer, som har nægtet at samarbejde med Trump.

Advokatfirmaernes manglende vilje til at repræsentere præsidenten betyder angiveligt, at han i øjeblikket har vanskeligt ved at samle et stærkt og kvalificeret hold af juridiske rådgivere.

Officielt består Trumps personlige juridiske forsvar lige nu af blot to advokater, hvoraf ingen af dem har tilknytning til et egentligt advokatfirma.

Det Hvide Hus afviser
Da der tirsdag blev spurgt ind til præsidentens juridiske repræsentation ved et pressemøde i Det Hvide Hus, afviste pressesekretær Sarah Sanders, at Trump skulle have problemer med anskaffe kvalificeret advokatbistand.

- Præsidenten har et yderst kvalificeret hold, siger hun.

Det kan virke paradoksalt, at vestens mest magtfulde statsleder tilsyneladende har vanskeligt ved, at få advokater til at hjælpe sig i sagen om hans mulige - og ulovlige - forbindelse til det russiske styre. Der bor nemlig flere advokater i Washington D.C end noget andet sted i USA i forhold til byens indbyggertal.

Hele en ud af tolv af byens indbyggere er nemlig advokater.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind