Selvom Claus Meyer i årevis har prædiket om madkvalitet, bæredygtighed og nordiske råvarer til de danske forbrugere, så er det ikke ensbetydende med, at alle hans virksomheder i praksis gør det samme.
Catering-virksomheden Meyers Køkken har således leveret nogle af de kogte og fabrikspillede æg fra Belgien, som er forurenet med insektmidlet fipronil, til en række af deres firma-kunder.
Det afslører en mail fra Meyers Køkken udsendt til de berørte virksomheder, som Ekstra Bladet er besiddelse af.
Æggene er en del af den kæmpemæssige æggeskandale, der har spredt sig i løbet af sommeren til flere europæiske lande. De er samtidig blandt de 20 ton forurenede æg fra firmaet Danæg Products, som Fødevarestyrelsen i sidste uge måtte tilbagekalde.
'Ærgerlige'
Marketingschef Anne Mette Buus fra Meyers vil ikke stille op til noget interview. I et skriftligt svar bekræfter hun, at de har skullet tilbagekalde ca. 320 æg efter anmodning fra Fødevarestyrelsen.
'Vi er utrolig ærgerlige over, at æggene er nået ud til nogle få af vores kunder, inden myndighederne i Holland og Belgien gjorde resten af Europa opmærksomme på, at der kunne være problemer. Heldigvis forsikrer Sundhedsstyrelsen os om, at æggene er ufarlige for mennesker at spise, selvom indholdet af stoffer er en smule højere end grænseværdierne.'
Artiklen fortsætter under billedet...
Hun vil ikke kommentere sagen yderligere, så Ekstra Bladet kan ikke få svar på opfølgende spørgsmål. Vi ville ellers gerne have stillet hende disse:
- Claus Meyer er jo kendt for at slå sig op på madkvalitet og nordiske råvarer, og på jeres hjemmeside skriver I, at 'bruger ærlige råvarer tilberedt enkelt og omsorgsfuldt.' Hvordan hænger det sammen med, at I køber kogte fabrikspillede æg fra Belgien?
- Hvor mange af jeres kunder er berørte?
- Hvorfor får I leveret råvarer fra udlandet?
- I hvor lang tid har I fået leveret pillede og kogte æg fra udlandet?
- Hvor mange af jeres andre råvarer importerer I fra udlandet?