Æggeskandalen breder sig: 700.000 giftige æg fundet i Storbritannien

De giftige æg har spredt sig langt mere end først antaget

Omkring 700.000 forgiftede æg fra Holland er havnet på hylderne i de britiske butiker. Det er langt mere end de 21.000 som først antaget.

Det skriver Sky News.

Æggene er inficeret med det giftige insektmiddel fipronil, der blandt andet bruges mod lus, lopper og mider.

Tidligere i dag bekræftede Fødevarestyrelsen overfor Ekstra Bladet, at de forgiftede æg også er nået til Danmark.

- Vi kan bekræfte, at der er fundet æg i Danmark, der stammer fra en af de besætninger i Holland, som er blevet forurenet med insektbekæmpelsesmiddel, siger beredskabschef i Fødevarestyrelsen Nikolas Kühn Hove til Ekstra Bladet.

Indtil videre er der kun fundet 40 af de inficerede æg i Danmark. De er alle blevet blokeret og returneret til leverandøren for at blive destrueret.

Fødevarestyrelsen bekræfter: Giftige æg fundet i Danmark

Europæisk skandale
Millioner af æg er de seneste dage blevet trukket tilbage fra butikshylder i Holland, Tyskland, Belgien, Schweiz og Sverige på grund af fare for, at de kunne være inficeret med giftstoffet fipronil. Nu er en stor mængde af de inficerede æg også fundet i Storbritannien.

Ifølge Fødevarestyrelsen kan det være livsfarligt, hvis man spiser fødevare, der indeholder stoffet.

- Det kan være meget farligt for mennesker, hvis de spiser de æg, der indeholder stoffet. Det kan skade de indre organer, og det er jo meget alvorligt. Det er også derfor, at vi gør så meget ud af at blokere for sendingerne, siger Nikolas Kühn Hove.

Fødevarestyrelsen vil ikke afvise, at vi i Danmark vil se flere tilfælde af de inficerede æg.