Ældre mænd er vilde med Støjberg

Venstres udlændinge- og integrationsminister splitter befolkningen, men har særligt godt fat i de ældre, mandlige vælgere, der giver hende topkarakterer

Foto: /ritzau foto/Jens Dresling
Foto: /ritzau foto/Jens Dresling
Følg Samfund

Selvom der har været en del stormvejr omkring udlændinge - og integrationsminister Inger Støjberg (V) i den seneste tid, kan hun stadigvæk bryste sig af at være den minister, som modtager flest topkarakterer for sit arbejde i regeringen.

Det viser en undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Avisen.dk blandt 1.087 repræsentativt udvalgte personer.

I den har danskerne bedømt hver enkelt minister på 7-trinsskalaen for hans eller hendes evne til at forvalte sit embede og være en dygtig og troværdig minister og politiker.

Og selv om Inger Støjberg må nøjes med en andenplads efter justitsminister Søren Pape, når man ser på gennemsnitskarakteren, kan hun glæde sig over at være den minister, der får allerflest topkarakterer fra danskerne.

Hver tredje vælger giver Støjberg topkarakterne 10 eller 12, og dermed er hun suverænt den minister, som flest danskere bedømmer til at levere en fremragende præstation.

- Jeg er glad for dette skulderklap fra vælgerne. For mig viser det først og fremmest, at danskerne ønsker en fast kurs i udlændingepolitikken – uanset om det handler om asylansøgere, kriminelle udlændinge eller barnebrude på danske asylcentre, som alle ved, at jeg er stærkt imod, skriver Inger Støjberg i en mail til Avisen.dk.

Men samtidig dumper hver fjerde vælger Inger Støjberg ved at give hende 00 eller – 3 for den helt uacceptable præstation.

Valgforsker Kasper Møller Hansen fremhæver, at Inger Støjberg er markant og kendt af stort set alle danskere.

- Med hendes værdipolitik på udlændingeområdet er hun vigtig for både Venstre og regeringen. Inger Støjberg er både med til at bevare et godt forhold til Dansk Folkeparti som støtteparti, samtidig med, at hun konsoliderer Venstre, så vælgerne ikke går til Dansk Folkeparti. Hun er meget værd for Lars Løkke, også selvom hun er kontroversiel og ikke kaprer vælgere fra rød blok, siger han.

Det er især de ældre mænd, der er vilde med udlændinge- og integrationsministeren. Næsten 40 procent af mændene giver nemlig Inger Støjberg karakteren 10 eller 12.

Og for danskere over 70 år, er det tal helt oppe på 48 procent.

Inger Støjberg opfatter karakterene som en opbakning til at fortsætte, også selvom de primært kommer fra de ældre mænd.

- Det politiske område, som jeg arbejder med, deler helt klart vandene. Jeg synes selv, at udlændinge- og integrationspolitikken er utrolig vigtig, og derfor er det dejligt med opbakning til at klø på, skriver hun.

Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen er glad for, at Støjberg er så markant en figur i regeringen.

 - Inger Støjberg er en rigtig stor gevinst for regeringen og Venstre. Hun er klar i mælet, og derfor er de færreste i tvivl om, hvad hun står for, siger han.

Læs mere her.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter