Ænder slagtet under stærkt uhygiejniske forhold: Smid dem ud!

Juleænder og gæs er blevet slagtet under 'stærkt uhygiejniske forhold', advarer Fødevarestyrelsen

Foto: Jan Unger
Foto: Jan Unger

Fødevarestyrelsens Rejsehold har torsdag gjort et foruroligende fund på en adresse på Bjergskovvej på det vestlige Sjælland.

På adressen fandt Fødevarestyrelsen en slagtevirksomhed, hvor slagtningen og rensningen af ænder og gæs foregik under det, Fødevarstyrelsen kalder 'stærkt uhygiejniske forhold.'

I en pressemeddelelse oplyser Fødevarestyrelsen, at det ikke kan udelukkes, at ænder og gæs har været syge inden slagtning og sammenholdt med de uhygiejniske slagte- og opbevaringsforhold forhold, er der således risiko for, at kødet indeholder sygdomsfremkaldende bakterier eller er fordærvet.

Fødevarestyrelsen opfordrer derfor borgere, der har købt ænder eller gæs på den pågældende adresse om at kassere dem.

Konen til manden der har produceret de fordærvede ænder oplyser til Ekstra Bladet, at man selv har tilbagekaldt de fordærvede ænder.

Hun ønske ikke at oplyse yderligere og smækker røret på, da Ekstra Bladet spørger, om der er tale om et hjemmeslagteri eller officielt slagteri på adressen.

Fødevarestyrelsen oplyser ikke, hvilke konsekvenser den ulovlige slagtning for bagmændene eller hvor mange ænder og gæs man forventer, der er solgt fra adressen.