Æv bæv! Alt tyder på brun jul

Alt tyder fortsat på, at den hvide jul udebliver igen

(Foto: NIMA STOCK)
(Foto: NIMA STOCK)

Mudder, regn og gråvejr. Alt tyder på endnu en brun jul for Danmark, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut.

- Tendensen er, at det er en nordvestlig/vestlig strømning, der er over Danmark, når vi når den 24. december. Det betyder luft ude fra Nordsøen, så der er ingen frost at hente. Så den der hvide jul den er godt nok meget langt væk, siger meteorolog Lars Henriksen.

- Kunne man forestille sig, at det skiftede med de strømninger, så den hvide jul kom bag på os?

- Nej. Der har været lidt usikkerhed, når vi kommer lidt længere frem mod nytår, så der kan det godt blive koldere, men nu spurgte du til julen, og den ser ikke hvid ud, så det er som det plejer, siger meteorologen.

Koldere vejr i starten af 2015
Den aktuelle vejrsituation er uden den store dramatik, forklarer han.

- Der kan lokalt nogle steder i Jylland være glatte veje, men det er ikke det, der dominerer billedet. Det bliver meget tilforladeligt i dag. Vi får temperaturer i mellem to-fem grader. I Syd- og Sønderjylland er der måske en mulighed for, at der stedvist kan komme lidt slud, siger Lars Henriksen.

Ifølge DMI skal det kolde vejr nok komme, hvis du altså går og savner det.

Det fremgår af vejrtjenestens månedsprognose for januar, som tirsdag blev lagt på DMI's hjemmeside.

Du skal bare væbne dig med tålmodighed.

- Omkring årsskiftet og den første uge af 2015 ser ret kold luft ud at strømme ned over Danmark med en overvejende nordlig strømning. Nattefrost er sandsynlig og måske en del dage med let dagfrost, siger meteorolog Martin Lindberg til dmi.dk.

Det ser ikke ud til, at vi helt slipper for sne og kulde i denne vinter. Det skal bare lige først være nytår. (Arkivfoto: POLFOTO) Samfund DMI efter varm december: Det skal nok blive koldt

Og derfra går det ellers stødt ned ad bakke med temperaturen, vurderer han.

- Hen mod midten af januar stiger muligheden for en kold, østlig luftstrøm. Det giver os i så fald rigtigt vintervejr med sne og kulde. Detaljerne må dog vente til prognosen i næste uge eller først i det nye år, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer